Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 28 και 29 Ιουνίου

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις χαρακτηρίζουν καταστροφικό το δρόμο που ακολουθούν η κυβέρνηση και η τρόικα.
Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης πήραν οι συνδικαλιστές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν απεργία για τις 28 και 29 Ιουνίου.
«Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα».
«Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζομένους να βρεθούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου