Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση των θεμάτων «Μελέτης Περίπτωσης» για τους υποψηφίους Διευθυντές σχολικών μονάδων

Δελτίο Τύπου
Ανακοίνωση των θεμάτων «Μελέτης Περίπτωσης» για τους υποψηφίους Διευθυντές σχολικών μονάδων
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει τα θέματα που αφορούν στη «Μελέτη Περίπτωσης», κατά τη διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για δύο αρχεία: ένα για την Πρωτοβάθμια και ένα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στη δημοσιότητα δίδεται μόνο η περιγραφή της περίπτωσης, ενώ στα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής- συνοδευτικά με την περιγραφή - δίδονται ενδεικτικές ερωτήσεις και ενδεικτικές απαντήσεις, που έχουν στόχο να διαμορφώσουν το πλαίσιο σκέψης και προβληματισμού. Τα μέλη του Συμβουλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν και άλλες ερωτήσεις, πέραν των ενδεικτικών, σχετικές με τη «Μελέτη Περίπτωσης».
Βάσει του Ν. 3848/2010, η καινοτομία αυτή αποσκοπεί στην επιλογή των καλύτερων στελεχών εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που διέπει τη διαδικασία επιλογής, δεδομένου ότι ο Διευθυντής σχολικής μονάδας είναι κομβικής σημασίας στη λειτουργία του Νέου Σχολείου.

2 σχόλια:

  1. Aγαπητέ κύριε

    Μήπως θα έπρεπε κι εσείς - όπως και οι υπόλοιποι αιρετοί συνάδελφοί σας - να αναρτήσετε κάποιες απαντήσεις στις μελέτες περίπτωσης, ώστε να βοηθήσετε ουσιαστικά τους υποψήφιους συναδέλφους σας;
    Η ενδεικτική βιβλιογραφία που αναρτάται σε όλα τα blogs δε νομίζω πως βοηθάει με τις προαναφερόμενες περιπτώσεις...

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή