Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιες:Αναλυτικά όλοι οι βαθμοί πρόσβασης των μαθητών από τα Λύκεια της Ευρυτανίας

Μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που δόθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των 95 ευρυτάνων μαθητών που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Κύριο χαρακτηριστικό η μείωση των αριστούχων αντίστοιχη αύξηση γραπτών κάτω από τη Βάση. 
Ειδικά στη Βιολογία και τα Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, υπήρξε κατακόρυφη πτώση, ενώ ο αριθμός των αριστούχων μειώθηκε δραστικά.


Ενδεικτικό είναι ότι μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (11,09 έναντι 15,51% για το έτος 2010) καθώς και στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (18,08% έναντι 19% για το έτος 2010, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μαζική πτώση των βάσεων σε κάποιες σχολές ακόμα 1000 μόρια. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία που αφορούν τα μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου (Ομάδας Β’) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κλιμάκωση της βαθμολογίας έχει βελτιωθεί στα περισσότερα μαθήματα σε σχέση με το 2010 -με την έννοια ότι επιτρέπει την καλύτερη κατάταξη των υποψηφίων.


Δε'ιτε τα ονόματα εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου