Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απεργιακή «θύελλα» τις επόμενες ημέρες

από ΤΑ ΝΕΑ

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος

Ρεπορτάζ: Ηλίας Γεωργάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2011 20:02
Web-Only
Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για τις επόμενες ημέρες τα εργατικά συνδικάτα, τα οποία σχολιάζοντας τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ζητούν άμεση αλλαγή πολιτικής και όχι προσώπων.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στη συνεδρίαση που έκανε, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση προωθεί εφαρμοστικό νόμο.

Το ΠΑΜΕ προχωρά σε συλλαλητήρια το Σάββατο στις 11:00 στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητεί η ΓΕΝΟΠ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ αφήνει να εννοηθεί ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων ενώ σημειώνει ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχουν αποφασιστεί επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 24 Ιουλίου, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις σε κλαδικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου