Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Λύση αναζητεί η υπ. Παιδείας για να αποτραπεί η ενδεχόμενη ακύρωση επιλογής Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στον «αέρα» βρίσκεται η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί-υποψήφιοι θα προσφύγουν κατά του «διοικητικού πραξικοπήματος», όπως το χαρακτηρίζουν και παράγοντες μέσα στο υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη με νόμο ενδεχομένως να ψηφιστεί ή και να μην ψηφιστεί από τους Βουλευτές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ).
Σύμφωνα με πληροφορίες τους esos η ίδια η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου
έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα για κάτι που η ίδια απ ότι φαίνεται δεν γνώρισε  ή οι συνεργάτες της δεν την ενημέρωσαν για της συνέπειες του εγγράφου να αλλάζει νόμους με «πραξικοπηματικό τρόπο».

Η κ. Διαμαντοπούλου τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει συσκέψεις στο γραφείο της , αναζητώντας λύσεις, όχι να πάρει πίσω το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα, αλλά τρόπους να αποτραπεί το ενδεχόμενο ακύρωσης της όλης διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών, που αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για¨νέα  σχολική χρονιά «μπάχαλο».
Ηδη  υποψήφιοι Διευθυντές έχουν αποφανθεί σε Νομικούς προκειμένου να καταθέσουν προσφυγές κατά της διαδικασίας.
Το esos επικοινώνησε με νομικούς οι οποίοι συνέκλειναν στην άποψη ότι όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις των Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων , η προκήρυξη συντάχθηκε με τον τότε ισχύοντα νόμο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αλλάζεις το νόμο εν μέσω της διαδικασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου