Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιες περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων ,πλαστών πιστοποιητικών και πτυχίων υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων εντοπίστηκαν στην Αττική-ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos,gr
Σε «εξονυχιστικούς» ελέγχους των πτυχίων, δηλώσεων και πιστοποιητικών των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων έχουν προχωρήσει- κατ εντολήν της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου -οι  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής .
Από τους μέχρι τώρα ελέγχους , οι οποίοι συνεχίζονται,  προέκυψαν στοιχεία ψευδών δηλώσεων ή πλαστών πιστοποιητικών, που αφορούν στην αντικειμενική μοριοδότηση προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εμφανίζονται στοιχεία που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς.
Πιο συγκεκριμένα :

ü  Εμφανίζεται εκπαιδευτικός να υπηρετεί σε θέση Διευθυντή σε σχολείο που ιδρύθηκε το 2005 ενώ η λειτουργία του ξεκίνησε ένα χρόνο αργότερα (2006),
ü  Δηλώνει εκπαιδευτικός ότι θα προσκομίσει πιστοποιητικά σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ξένη γλώσσα και δε τα έχει καταθέσει ακόμη και μέχρι σήμερα
ü  Το ίδιο πρόσωπο, υποψήφιος, εμφανίζει διαφορετικά προσόντα στην αίτησή του για Σχολικός Σύμβουλος από αυτά που έχει στην αίτησή του για Διευθυντής Σχολικής Μονάδας
ü  Σε άλλη περίπτωση, υποψήφιος απαιτεί τη μοριοδότηση πτυχίου ξένης γλώσσας το οποίο είναι αμφίβολο αν είναι αναγνωρισμένο επειδή  έγινε δεκτό στις  προηγούμενες κρίσεις του 2007.
ü  Διαπιστώθηκε επίσης περίπτωση κατά την οποία εντελώς παρανόμως, παρατύπως και καταχρηστικώς, εκπαιδευτικός που  υπηρετούσε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση επελέγη ως Σχολική Σύμβουλος στις προηγούμενες κρίσεις του 2007. Φυσικά, και αποκλείστηκε από τον πρόσφατο πίνακα επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
ü  Μέχρι και στη πλαστογράφηση πτυχίων και βεβαιώσεων κατέφυγε άλλος εκπαιδευτικός προκειμένου να διεκδικήσει θέση Διευθυντή ή Σχολικού Συμβούλου.
Η διαδικασία ελέγχου συνεχίζεται και απαιτεί χρόνο αφού αποστέλλονται σχετικές επιστολές σε Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα  και η  ακρίβεια των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών…….
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε  να κινηθούν  άμεσα οι διαδικασίες των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών που επιχειρήσαν να εξαπατήσουν το υπουργείο Παιδείας για να γίνουν Διευθυντές ή Σχολικοί Σύμβουλοι. Παράλληλα η υπ. Παιδείας έδωσε εντολή να σταλούν όλες οι υποθέσεις στον εισαγγελέα προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου