Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 
Αρ. Πρωτ:59
Αθήνα  19/7/2011
Προς
1. Την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας
κ. Φώφη Γεννηματά
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
       










Θέμα: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
           
           
Κυρία Υπουργέ,
Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ  με πρόσχημα την  οικονομική κρίση και παρά τις διαβεβαιώσεις αιφνιδίασε εκπαιδευτικούς και γονείς.

            Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις σας ότι δε θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, τόσο στις συναντήσεις σας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το Μάρτιο του 2011, όσο και σε εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του εξωτερικού και των εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων. Αντί αυτών φαίνεται ότι αποτελεί πολιτική επιλογή η εγκατάλειψη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Ενώ λοιπόν έχει γίνει ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και  βρισκόμαστε 5 μέρες μόνο από το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, πληροφορούμαστε ότι ανακαλούνται και φέτος οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν τριετία!! Προκαλεί κατάπληξη η αναλγησία του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση τη δέσμευση που είχαν λάβει. Η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται λόγω βίαιης διακοπής των μισθώσεων, εισιτηρίων που χάνονται κλπ. είναι μια άδικη αντιμετώπιση που αφήνει το Υπουργείο εκτεθειμένο στα μάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας.
            Είναι προφανές ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς δεν αποτελεί για κάποιους ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο αλλά περιττό βάρος. Φαίνεται ότι κάποιοι βάζουν πάνω απ’ όλα τις επιταγές της Τρόικα και των «εργολάβων της εκπαίδευσης» που απ΄ ότι φαίνεται  θα αναλάβουν και την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Κυρία Υπουργέ,
Σας καλούμε:  
·                        Να μη μειώσετε το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του εξωτερικού
·                        Να ανανεώσετε τις αποσπάσεις για αυτούς που συμπληρώνουν τριετία, για άλλα δυο έτη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
·                       Να ολοκληρώσετε άμεσα τη διαδικασία απόσπασης των εκπαιδευτικών που έδωσαν εξετάσεις και περιμένουν στο σχετικό πίνακα για τα σχολεία του εξωτερικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου