Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο (ΕΚΤ), προχωρά στην αναβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου με την εκπόνηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών που θα εφαρμοστούν σταδιακά από τη νέα σχολική χρονιά. Συνολικά το σχολικό έτος 2011-2012 θα λειτουργούν 961 Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ (τα 800 Ολοήμερα που λειτούργησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά και 161 ακόμη Ολοήμερα που προέκυψαν από τις συνενώσεις των σχολείων), στα οποία θα φοιτά συνολικά το 40% περίπου του μαθητικού πληθυσμού. Στόχος είναι το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) με τα νέα προγράμματα σπουδών να επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολείο, διαμορφώνοντας πλέον το Νέο Σχολείο. Στα Ολοήμερα Σχολεία, το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14:00μ.μ. και οι ώρες, μεταξύ άλλων, αξιοποιούνται ως εξής: Αγγλικά στην Α΄και Β΄Τάξη Δημοτικού και αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος στις υπόλοιπες τάξεις. Πληροφορική σε όλες τις τάξεις υποχρεωτικού ωραρίου του δημοτικού. Αύξηση των διδακτικών ωρών Εικαστικών και Μουσικής και εισαγωγή της Θεατρικής Αγωγής στο υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις τάξεις. Εισαγωγή του θεσμού της φιλαναγνωσίας. Αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής για τις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄Τάξεις. (προστίθενται δύο επιπλέον ώρες, από τις οποίες η μία θα διατίθεται για Χορούς) Ανανέωση των μεθόδων διδασκαλίας. Ενίσχυση βιωματικών προσεγγίσεων για τις σύγχρονες τάσεις της αγωγής: Εκπαίδευση για την Αειφορία, Αγωγή Υγείας, Αγωγή Καταναλωτή, Τοπογεωγραφία, Διατροφικές συνήθειες, Κυκλοφοριακή αγωγή, Ανακύκλωση, Υγιεινή, Καθαριότητα κλπ. Στο ολοήμερο πρόγραμμα από 14.00 μμ – 16.15 μμ υπάρχουν μαθήματα επιλογής και όχι υποχρεωτικά, σε αντίθεση με το ισχύον, και περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα: Αθλητισμός, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Αγγλικά, Μουσική, Δεύτερη ξένη γλώσσα, Εικαστικά και Μελέτη. Επιπλέον, προσφέρονται και οι πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων ως καινοτόμες δράσεις δημιουργίας και πολιτισμού (σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού). Για τη στήριξη του θεσμού, θα εμπλουτιστεί το δυναμικό των Σχολείων με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις δυνατότητες αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού ενώ θα υπάρξει συνέργεια με άλλες σχετικές καινοτόμες πράξεις που συντελούν στη διαμόρφωση του Νέου Σχολείου. Με βάση τα παραπάνω, δημοσιεύτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Πρόσκληση με τίτλο: «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ο διαγωνισμός, λόγω του υπερεπείγοντος, θα γίνει αύριο Δευτέρα  στον Ο.Ε.Δ.Β. στον 5ο όροφο, στην οδό Μητροπόλεως 26-28.
Τον δοαγωνισμό αυτό με τνν  ένδειξη του υπερεπέιγοντος προχώρησε ο Οργανισμός ύστερα από την επιστολή προς τη Διεύθυνση του ΟΕΔΒ που απέστειλε ο αρμόδιος προιστάμενος του Οργανισμού με την οποία κάνει γνωστό ότι:
«Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στον Οργανισμό εγκριτική απόφαση, για την πρόσληψη νέου εποχικού προσωπικού - διαδικασία ελεγχόμενη από το ΑΣΕΠ- σε συνδυασμό και με το γεγονός της λήξης των συμβάσεων του ήδη υπηρετούντος εποχικού προσωπικού στις 7-7-2011, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονου προβλήματος στην εύρυθμη λειτουργία των αποθηκών του Οργανισμού και ιδιαίτερα στην προετοιμασία των παραγγελιών αποστολής διδακτικών βιβλίων στους προορισμούς των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, λόγω μη ύπαρξης επαρκούς μονίμου προσωπικού και δη του κλάδου ΥΕ Εργατών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου