Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΑ :Την επόμενη εβδομάδα οι διορισμοί


Την επόμενη εβδομάδα οι διορισμοί

ην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν ως μόνιμοι κατά τη νέα σχολική χρονιά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσων θα αποσπαστούν σε άλλα σχολεία.

Ο ακριβής αριθμός των μόνιμων διορισμών θα γνωστοποιηθεί σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι δεν θα ξεπεράσει τους 600 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, χθες, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης, ανέφερε πως οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ανέλθουν μόλις στους 119 (εκ των οποίων οι 42 δάσκαλοι, οι 55 νηπιαγωγοί και οι 22 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων).
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ανέλθει στα περσινά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας -και στις δύο βαθμίδες- τους 10.000.
Η δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών, αλλά και το «ψαλίδι» πάνω από 50% στις προσλήψεις αναπληρωτών, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων, κάνουν τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών να μιλούν για 20.000 κενές θέσεις το Σεπτέμβριο, αλλά και να προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη των μαθημάτων στις 12 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά, μόνο για το Ηράκλειο Κρήτης, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης, ανέφερε, χθες, πως καταγράφονται 200 κενά δασκάλων, 103 νηπιαγωγών, 44 καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, 21 Φυσικής Αγωγής και 20 Μουσικής.
Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Παιδείας, αν και παραδέχεται πως η φετινή χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, εντούτοις υποστηρίζει ότι με ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται μείωση του αριθμού των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις σε 4.000 φέτος, έναντι 11.000 έως 12.000 τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, εκπαιδευτικό προσωπικό θα εξοικονομηθεί από τις συγχωνεύσεις 1.933 σχολικών μονάδων σε 877.
Χαρά Καλημέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου