Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κριτήρια μοριοδότησης αποσπάσεων


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σε αναμονή της εξέτασης από το ΚΥΣΠΕ των αιτήσεων για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (στο τέλος της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τον αιρετό ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη) καθώς επίσης και της εγκυκλίου για τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, σας ενημερώνω για τα κριτήρια μοριοδότησης. Ο τρόπος αντιμετώπισης και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ενιαίος για λόγους δικαιοσύνης και επειδή οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά θα γίνουν συγχρόνως.
Συγκεκριμένα μοριοδοτούνται:
1) η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται με μια (1) μονάδα ανά έτος,
2) η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,
3) η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες
4) οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:
Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).
Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν έξι (6) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, διαφορετικά λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, λόγω απόκτησης παιδιών χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει.
Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.
Κατά προτεραιότητα αποσπώνται:
α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης (λόγοι υγείας).
β) Οι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.
γ) Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.
δ) Οι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών.
Η μοριοδότηση των αποσπάσεων είναι πάγια θέση του Κλάδου μας, αποτελεί θετική εξέλιξη και απεγκλωβίζει τους Συναδέλφους από τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου