Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οδηγίες για την εισαγωγική Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2011-12


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνει με εγκύκλιο ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Β Κουλαιδής :
1. να ενημερώσουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ότι οφείλουν να παρακολουθήσουν όλοι το πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης , ακόμη και οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, πτυχίου ΠΑΤΕΣ και ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ καθώς και ότι η παρακολούθησή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή τους (άρθρα 40 και 47 του Ν.3528/2007, ΦΕΚ 26/τΑ’/09-02-2077).
2. να δώσουν στους εκπαιδευτικούς στοιχεία για το Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) στο οποίο θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.
3. να διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών που επελέγησαν από τα Π.Ε.Κ. ως επιμορφωτές.
4. να συνεργαστούν με τις Διοικήσεις των Π.Ε.Κ. για κάθε ζήτημα που θα τουςαναφερθεί και το οποίο σχετίζεται με τον προγραμματισμό και την υλοποίησης του προγράμματος.
5. στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μονοθέσια Δημοτικά Σχολεία αλλά και όπου η παρακολούθηση του προγράμματος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να δώσουν την προσφορότερη λύση ώστε χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην επιμόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου