Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Άμεση ανάγκη πραγματοποίησης της β΄ φάσης των αποσπάσεων ΤΩΡΑ, για να σταματήσει η ομηρεία των συναδέλφων

Αθήνα 4-9-2011



d.mpratis@gmail.com

http://www.mpratis.gr

τηλ. 6974750402 – 2103312790

2103442884

fax: 2103246893



Άμεση ανάγκη πραγματοποίησης της β΄ φάσης των αποσπάσεων ΤΩΡΑ, για να σταματήσει η ομηρεία των συναδέλφων



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στην οποία , σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη , θα πραγματοποιηθεί εξέταση των ενστάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. επί των αποσπάσεων, σχετικές με:

ενδεχόμενα λάθη μοριοδότησης που οδήγησαν σε μη ικανοποίηση των αιτήσεων,
αιτήσεων κατά προτεραιότητα που είτε δεν ικανοποιήθηκαν είτε ικανοποιήθηκαν σε άλλη προτίμηση από εκείνη της συνυπηρέτησής τους ή
εκπαιδευτικών που είχαν λόγους σοβαρούς οι οποίοι συνιστούν λόγο απόσπασης

θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση της β΄ φάσης των αποσπάσεων τώρα. Αυτό και μόνο θα δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων, τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η πολιτική επιλογή να εξεταστούν μόνο ορισμένες αιτήσεις, όπως προκύπτει από την παραπάνω ημερήσια διάταξη , είναι πέρα για πέρα άδικη και δημιουργεί ανισότητες στους συναδέλφους.

Σήμερα που οι εκπαιδευτικοί πλήττονται σκληρά από τα μέτρα του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου και έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, μόνο ως κοινωνική αναλγησία μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός να μη γίνονται αποσπάσεις, ενώ υπάρχουν κενά και να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μας, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, συντηρώντας δύο και πολλές φορές τρία σπίτια.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα της ΔΟΕ και των αιρετών για άμεση πραγματοποίηση της β΄φάσης των αποσπάσεων.

Θεωρώ πέρα για πέρα άδικο και αδιανόητο , να προσληφθούν αναπληρωτές σε περιοχές, όπου δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις συναδέλφων για απόσπαση.



Δημήτρης Μπράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου