Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ




Αθήνα 13/9/2011
Προς
Μ.Μ.Ε.
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Σεπτέμβρη 2011 κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι συνεχείς περικοπές στην εκπαίδευση, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η ανυπαρξία βιβλίων, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η συνεχής επίθεση στο πενιχρό εισόδημα των εκπαιδευτικών - των χειρότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο - είναι κοινά προβλήματα και των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, η διαρκής υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, το ξεθεμελίωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων, επιβάλλουν ευρύτατες συμπορεύσεις του κόσμου της εργασίας.
Σε αυτά τα πλαίσια τα δυο Δ.Σ., Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν αγωνιστική συμπόρευση μέσα από πλαίσιο δράσης που θα αποφασιστεί από κοινού και μετά από διαδικασίες βάσης.
Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας της Δ.Ο.Ε. και τρίωρης στάσης εργασίας της Ο.Λ.Μ.Ε. στις 22 Σεπτέμβρη 2011.
Αποφασίστηκε, επίσης, πραγματοποίηση εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στις 13:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα Δ.Σ.
Δ.Ο.Ε.             Ο.Λ.Μ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου