Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Πράξεις ΕΣΠΑ που αφορούν σε προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Mε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Β. Κουλαιδή γίνεται γνωστό ότι το σχολικό έτος 2011‐2012 συνεχίζεται η υλοποίηση των ακόλουθων Πράξεων οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο καιέχουν ενταχθεί στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2007‐2013 του ΕΣΠΑ:
1) «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3.
2) «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3.
3) «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3.
4) «Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη β’ βάθμια εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3.
Οι Πράξεις «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία» υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2010‐2011 μόνο ως προς το Υποέργο 2 «Απασχόληση εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Αισθητικής Αγωγής» που αφορούσε την Αισθητική Αγωγή. Κατά το σχολικό έτος 2011‐2012, οι Πράξεις θα υλοποιηθούν μόνο ως προς το Υποέργο 3 «Απασχόληση Εκπαιδευτικών για την υποστήριξη της ένταξης μαθητών από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες – ΕΚΟ» που αφορά στη στελέχωση των Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και Ενισχυτικών Φροντιστηριακών Τμημάτων Ζ.Ε.Π. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων ισχύουν οι Αποφάσεις Ορισμού των Διευθυντών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Υπευθύνων Μισθοδοσίας και Εκκαθαριστών των αμοιβών των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις οικείες Διευθύνσεις που είχαν εκδοθεί κατά το σχολικό έτος 2010‐2011 μέχρι τη λήξη του φυσικού αντικειμένου της κάθε Πράξης.
Σε περίπτωση που οι Αποφάσεις Ορισμού των Καταχωριστών οι οποίες εκδόθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις κατά το σχολικό έτος 2010‐2011 έχουν λήξει, θα πρέπει να εκδοθούν νέες από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης για κάθε Πράξη ξεχωριστά.
Οι Οδηγοί Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου των Πράξεων που είχαν εκδοθεί για το σχολικό έτος 2010‐2011 και περιλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες για τις διαδικασίες υλοποίησης των Πράξεων θα επικαιροποιηθούν για το σχολικό έτος 2011‐2012 και θα αποσταλούν άμεσα στις Διευθύνσεις.__
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου