Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ESOS: Ούτε μία παραίτηση για το «αλαλούμ» με τα σχολικά βιβλία και την επιλογή Διευθυντών σχολείων


Δύο διαδικασίες από τις πιο σημαντικές για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων την ευθύνη των οποίων είχαν στελέχη της «αμαύρωσαν» και σημάδεψαν την παρουσία της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου στην διετή παρουσία της στο υπουργείο Παιδείας.
Η μία διαδικασία αφορά την επιλογή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων με τους οποίους η κ. Διαμαντοπούλου θα πρέπει να συνεργαστεί για την εφαρμογή του νέου σχολείου. Το «αλαλούμ» που επικράτησε εν μέσω καλοκαιριού ήταν πρωτοφανές. Χρειάστηκε η έκδοση 21 εγκυκλίων για την εφαρμογή της διαδικασίες που πολλές φορές η μία αναιρούσε την άλλη , προκαλώντας έτσι εύλογα την οργή και αγανάκτηση πολλές φορές των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Η δεύτερη διαδικασία αφορά την αγορά του χαρτιού για την εκτύπωση των βιβλίων. Ενώ το περιβάλλον της Άννας Διαματοπούλου άφηνε να εννοηθεί ότι η υπουργός Παιδείας θα πάρει κεφάλια για την όλη εικόνα που προκάλεσαν στελέχη της μέχρι στιγμής όχι μόνο παραιτήσεις δεν έχουμε δει αλλά αντίθετα το υπουργείο ενώ κατηγορεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα σχολικά βιβλία αποκρύπτει τους λόγους που ακυρώθηκαν από το δικαστήριο οι δύο διαγωνισμοί που διενήργησε η στενή φίλη της υπουργού παιδείας πρόεδρος του ΟΕΔΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου