Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Εχασαν 5,5 δισ. σε μια νύχτα όλοι οι Ελληνες! από ΕΘΝΟΣ


ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ 530 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

Εχασαν 5,5 δισ. σε μια νύχτα όλοι οι Ελληνες!

Απώλειες – σοκ μετρούν οι πολίτες από τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, κάθε νοικοκυριό χάνει με τα νέα μέτρα 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο.

Εν μια νυκτί τα νοικοκυριά έχασαν 5,5 δισ. ευρώ από τη νέα καταιγίδα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη και προβλέπει δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και "φορολογική αφαίμαξη" για όλα τα φυσικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 2 δισ. ευρώ από το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι άλλα 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους ύψους 2 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και του ψαλιδίσματος όλων των φοροαπαλλαγών. Για όσους τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις αποδοχές τους θα είναι τουλάχιστον 85 εκατ.
Με βάση τα παραπάνω, κάθε νοικοκυριό χάνει 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ αν συνυπολογισθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνίου οι απώλειες ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν καταβάλει 31 δισ. ευρώ στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου