Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Aνακοίνωση ΔΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για το μισθολόγιο της ντροπής




Η κατάθεση από την κυβέρνηση του Νέου Μισθολογίου στη Βουλή, επιβεβαίωσε ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες του κόσμου της εργασίας.
Οι εκπαιδευτικοί - οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι - βλέπουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους να εξανεμίζονται.
Ο μισθός του νεοδιόριστου, χωρίς προηγούμενη εργασία στο δημόσιο γίνεται 660€ το μήνα (577€ για όσους εργάζονται για πρώτη φορά στο Δημόσιο και έχουν κρατήσεις ΙΚΑ), ενώ οι νέες τραγικές μειώσεις ξεκινούν από το 1,10% και φτάνουν μέχρι το 23,96% του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας. Όλα αυτά προστίθενται στις μειώσεις του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις περικοπές των επιδομάτων και στα αλλεπάλληλα χαράτσια που έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης.
Ταυτόχρονα το νέο βαθμολόγιο με τις διαρκείς αξιολογήσεις, την προαγωγή την οποία θα παίρνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι (ποσοστό που φτάνει στο 20%) και όχι το σύνολο των υπαλλήλων, καθώς και την αύξηση των βαθμών, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ο εκπαιδευτικός και με σαφή πρόθεση να προάγονται βαθμολογικά και μισθολογικά μόνο οι αρεστοί του συστήματος.
Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η άθλια αντιμετώπιση της Κυβέρνησης στους έλληνες εκπαιδευτικούς. Τώρα που και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν, τώρα που οριστικά επέλεξαν να ταυτιστούν με τη βαρβαρότητα η απάντηση δεν μπορεί παρά να δοθεί στους δρόμους. Για την ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, για την ανατροπή του μισθολόγιου - φτωχολόγιου, για την ανατροπή όλων αυτών που έχουν κάνει κόλαση τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου