Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Εγκύκλιος για «ακτινογραφία» όλου του Δημοσίου από ΕΘΝΟΣ

Εγκύκλιος για «ακτινογραφία» όλου του Δημοσίου
Θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος για την περικοπή κατά 30% των διευθύνσεων
Την άμεση καταγραφή όλων των υπηρεσιακών μονάδων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ανεξάρτητες αρχές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Ρέππας.
Υπεύθυνοι για τη συλλογή των στοιχείων που αφορούν τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων ανά οργανωτικό επίπεδο (διευθύνσεις, γενικές διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις, αυτοτελή τμήματα και μη αυτοτελή γραφεία) ορίζονται οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων για τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς τους και για τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων που εποπτεύουν, και οι πρόεδροι των ανεξάρτητων αρχών. Η καταγραφή υπηρεσιακών μονάδων αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία θα δίνει οδηγίες για την περικοπή κατά 30% των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων όλων των κρατικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εγκύκλιο, προτείνεται μεταξύ άλλων και η συγχώνευση τμημάτων και διευθύνσεων διοικητικού, οικονομικού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο να διαμορφωθούν κοινές υποστηρικτικές μονάδες ανά υπουργείο, ΝΠΔΔ και σε κάθε ΟΤΑ για να επιτευχθούν εξοικονομήσεις. Η συγκεκριμένη δράση θα επιφέρει συγχωνεύσεις υπηρεσιών, από τις οποίες θα προκύψει στο μέλλον ?το 2012 που θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών? πλεονάζον προσωπικό και στον στενό δημόσιο τομέα, το οποίο αναμένεται να μετατεθεί ή να τεθεί σε εφεδρεία.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη προετοιμαστεί και θα δοθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι εγκύκλιοι εφαρμογής του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την κατάταξη του προσωπικού στο νέο βαθμολόγιο, την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων.
Νίκος Β. Τσίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου