Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών με στάσεις εργασίας


ΔΟΕ
Tην αντίδραση τους στο πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο εκφράζουν και οι δάσκαλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), όπου μεταξύ άλλων τονίζεται  ότι με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο «η κατακρεούργηση των νέων εργαζομένων και η αφαίμαξη των
παλιών είναι ο κοινός τόπος». 
 
Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια η ΔΟΕ κηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας.  
 


Αρ. πρωτ: 274 Αθήνα  10/10/2011
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
2. Μ.Μ.Ε.
        

ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
 Με την κατάθεση του πολυνομοσχέδιου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, εργασιακής εφεδρείας και άλλων διατάξεων εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 η κυβέρνηση διέλυσε τις αυταπάτες .
Οι περικοπές στους μισθούς μας θα είναι πέρα κι από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Η κατακρεούργηση των νέων εργαζομένων και η αφαίμαξη των παλιών είναι ο κοινός τόπος του νομοσχέδιου. Το σύνολο των νέων περικοπών είναι από 5%-24% των αποδοχών μας.
Η σύνδεση μισθού και βαθμού που επανέρχεται, και η  σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση
, στόχο έχει την απόλυτη πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο νέο σχολείο της αγοράς.
Η περικοπή των συντάξεων θεσμοθετείται και επεκτείνεται.
Η απάντηση μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μετά από  αυτή την ολοκληρωτική επίθεση που  δεχόμαστε  θα είναι  ΑΓΩΝΑΣ  μέχρι την ανατροπή και τη νίκη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος ενεργά και μαζικά:
1. Στο συλλαλητήριο  (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) την ΤΡΙΤΗ 11/10/11 στις   12 το μεσημέρι     στην Πλ. Κλαυθμώνος.
2. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/10/11 στις 1 μμ στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.
3. Στο πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/11/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια 11/10 και 13/10 κηρύσσουμε 2ωρες διευκολυντικές  στάσεις εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν:
Στο συλλαλητήριο  (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 13:00 στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.
Στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.
 
Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, κηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας αύριο και την Πέμπτη, από 11 εως 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2μ.μ.έως 5 μ.μ. για την απογευματινή.
Στην ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι γίνονται μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, που ξεπερνούν, όπως λένε,  ακόμα και το 40%.
 Όπως τονίζουν οι καθηγητές οι μειώσεις αφορούν «ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 ευρώ και μείωση από 20-40%  ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006».
Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                                                              
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr                                                                                Αθήνα, 09/10/11
Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά
Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο.
Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας που ξεπερνούν ακόμα και το 40% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια φτώχιας. Με ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 €  και μείωση από 20-40%  ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006.
Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά μετά από πολλά χρόνια το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση. Ακόμα όμως και περάσει κάποιος αυτούς τους σκοπέλους θα συναντήσει το φραγμό των ποσοστών από τον ένα βαθμό στον άλλο. Για παράδειγμα από τον Β στον Α βαθμό προχωρούν μόνο το 20% αυτών που συμπληρώνουν τα προσόντα του νόμου!
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς από την λήξη της σχολική χρονιάς.
Περικοπή στο εφάπαξ αναδρομικά 15% - 20%.
Περικοπή μέχρι και 50% στις επικουρικές συντάξεις.
Νέο φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που προβλέπονται με το νομοσχέδιο αυτό. Ένα νομοσχέδιο που ξεθεμελειώνει τα πάντα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται. 
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Θα εκφράσουμε την οργή μας τις επόμενες μέρες  με κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις.
Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση,  έξω από τη χώρα το ΔΝΤ και η τρόικα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει άμεσα για να εισηγηθεί ανάλογα προς τις ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα συγκληθούν τις επόμενες ημέρες.
Ως πρώτες αντιδράσεις καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν:
1. Στο συλλαλητήριο  (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) την ΤΡΙΤΗ 11/10/11 στις   12 το μεσημέρι     στην Πλ. Κλαυθμώνος.
2. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/10/11 στις 1 μμ στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.
3. Στο πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/11/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια 11/10 και 13/10 κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας  (11 πμ -  2 μμ και 2μμ – 5 μμ).
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να αναλάβουν σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής ανάλογες πρωτοβουλίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου