Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την τριετή παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 
Αρ. Πρωτ.504Αθήνα 8/12/2011
Προς
Την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
Ανακοίνωση
για την τριετή παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει εκφράσει τη συνολική αντίθεσή του με το Ν.3848/2010 πολλές από τις ρυθμίσεις του οποίου έρχονται σε αντίθεση με τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου και αγωνίζεται για την κατάργησή του.
Η ρύθμιση που αφορά στην υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση, στη συγκεκριμένη μάλιστα οικονομική συγκυρία που ο μισθός του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού έχει μετατραπεί σε φιλοδώρημα (660€), φαντάζει σαν μια βαθιά τιμωρητική διάταξη η οποία έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει προβλήματα και όχι να λύσει.
Ακόμα και το μοναδικό «δήθεν» επιχείρημα της δημιουργίας καλύτερου κλίματος από τη μεγαλύτερη παραμονή στο ίδιο σχολείο των εκπαιδευτικών, είναι έωλο γιατί η υποχρεωτική τριετής παραμονή σε καμιά περίπτωση δεν την εξασφαλίζει, καθώς τον πρώτο χρόνο οι εκπαιδευτικοί είναι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια τοποθετούνται σε οργανική θέση, εάν υπάρχει κενή.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με δεδομένο και τον πολύ μικρό - σχεδόν μηδενικό - αριθμό διορισμών ζητά να καταργηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση και να αντικατασταθεί με κίνητρα παραμονής (π.χ. επιπλέον μόρια) καθώς δημιουργεί τεράστια προβλήματα και δε λύνει κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου