Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τη μελέτη και την επεξεργασία στοιχείων που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές των εκπαιδευτικών στις χώρες της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, που  καταρρίπτουν το μύθο του «λιγότερο εργαζόμενου»  Έλληνα εκπαιδευτικού. Στη μελέτη επίσης παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν στην οργάνωση του σχολικού χρόνου των μαθητών/-τριών.
Η μελέτη βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση με μια ματιά», 2009 και 2011 και του δικτύου Ευρυδίκη «Αριθμοί κλειδιά της εκπαίδευσης στην Ευρώπη», 2009 και «Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Ευρώπη», 2011-12.
Με τη μελέτη αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας για το ρόλο της κατά παραγγελίαν από το Υπουργείο Παιδείας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι και η οποία είχε σκοπό είχε να ενισχύσει την Κυβέρνηση και την Τρόικα στην προσπάθειά τους να λάβουν ακόμα πιο επώδυνες αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς (έγγραφο ΟΛΜΕ 10/8/11).
 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου