Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι χειροπέδες ταιριάζουν… στο Life ‘n’ Style

Φωτεινή ΠιπιλήΓράφει η Φωτεινή Πιπιλή  

Οι χειροπέδες  στον κόσμο της Μόδας αποτελούσαν διαχρονικά προχωρημένο… αξεσουάρ, από κοινού με τα φτερά και πούπουλα  των επιδείξεων στυλ Galliano και του εγχώριουΛάκη Γαβαλά. Η παρηκμασμένη για τους νοήμονες, κραυγαλέα πολυτέλεια των Σαλονιών Μόδας, έχει μετακομίσει τα τελευταία χρόνια κυρίως προς τις αναδυόμενες Ασιατικές οικονομίες.
Έτσι, η καρδιά της υψηλής ραπτικής και της alta moda, μεταμοσχεύθηκε από τις ταλαντούχες και, συνάμα, συναισθηματικά και ψυχικά διαταραγμένες μυθικές  προσωπικότητες, σε αυστηρούς   managers που προβλέποντας τις επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής κρίσης, περιόρισαν δραστικά όχι μόνο το budget της λειτουργίας των ΟίκωνHaute Couture αλλά προσάρμοσαν και την «τρέλα» της φαντασίας των κορυφαίων σχεδιαστών τους σε πιο βατές λύσεις.
Η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά, αλλά και άλλων διάσημων και κοσμικών δημιουργημάτων, κυρίως των Media, αποτελεί την κραυγαλέα απόδειξη ότι το ελληνικό «δήθεν μου» Life n Style  έπαψε οριστικά. Είχα από το 2008  δώσει συνέντευξη στο Down Town,  η οποία έβγαλε και τον τίτλο: «Νεοπλουτίσαμε, γι’αυτό φτωχύναμε». Το τονίζω, τα είχα πει από το 2008!
Σ’όλη μου τη ζωή, και κυρίως ως επί πολλά χρόνια τηλεοπτικό πρόσωπο -ειδικά την προηγούμενη εικοσαετία- ζούσα εκ του σύνεγγυς όλη αυτή την υπερβολικά στημένη, επιδεικτική «νεομυκονιάτικη»  σκηνογραφία, τύπου Γαβαλά, Ψινάκη
και λοιπών ομοίων. Πολλάκις είχα αγανακτήσει δημοσίως στις τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές μου εκπομπές για το γεγονός π.χ. ότι οι προσκλήσεις για νυχτερινή έξοδο είχαν ώρα προσέλευσης τις μεταμεσονύχτιες ώρες και όπου δεν ήταν καθόλου trendy και chic, να πηγαίνεις ως φυσιολογικός εργαζόμενος άνθρωπος στο εστιατόριο να φας με τη παρέα σου στις 9 το βράδυ. Ήταν η εποχή που… βάρδα μη σ’ έπιανε στο στόμα του, ο κάθε Ψινάκης και όλη αυτη η ομοιογενής, πλουμιστή παρέα των πάρτυ και της επίδειξης.
Ενθυμείστε το περίφημο: « Άντε μωρή βλαχάρα, παλιόγρια» που είχε ξεστομίσει εκ τηλεοράσεως μια «καμένη» σήμερα «προσωπικότητα» των Μedia, ένας να δεις πως τον λέγανε… α, ναι Χατζηστεφάνου.  Αναφερόμενος στη Δάφνη
Μπόκοτα που, αν μη τι άλλο, στη ζωή της ήταν εργαζόμενη και μάλιστα με επιτυχία στο αντικείμενο της. «Θεά, Θεά, Θεά»… όλοι αυτοί!  Έως που τους καλούσανε και οι σοβαρές, κατά τα άλλα, εκπομπές  για να εκφράσουν την άποψη τους για το πολιτικό σύστημα, με αποκορύφωμα, την τραγική επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη,  να εμπλουτίσει το δικό του πολιτικό σύστημα, τρομάρα μου, με τον απόλυτο «star» του κοινωνικού τίποτα, Ηλία Ψινάκη, που αν και βγήκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, οδήγησε στη συντριπτική ήττα τον «μέντορά» του.
Είναι αλήθεια πώς  πολλοί  από εμάς «φτωχύναμε», επειδή νεοπλουτίσαμε. Αλλά τουλάχιστον το παραδεχόμαστε. Και βάλαμε μυαλό. Αναγκαστικά, μεν και βίαια. Όμως, από εμάς, τους «μικρομεσαίους»  δεν κινδυνεύει κανείς να πάει φυλακή για υπεξαίρεση του ΦΠΑ, γιατί μπορεί να πήραμε Εορτοδάνειο  για να αποκτήσουμε επιτέλους, μια τσάντα Chanel, άντε δύο, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά, δεν κατάφεραν τα Media να μας πείσουν να ακολουθήσουμε τους δικούς τους κανόνες επιτυχίας.
Ήτοι :
- Να κλείνεις από το Μάιο, θέσεις για κάθε  Σαββατοκύριακο για Μύκονο.
- Να προκαταβάλεις 3οοο με 4000 ευρώ από το Πάσχα κιόλας, για να εξασφαλίσεις ομπρέλα στην παραλία της Ψαρρού.
- Να μπαίνεις στη λίστα αναμονής για την τσάντα «birkin» της Hermes
- Να φιλοξενείς  τουλάχιστον μια τηλεπερσόνα  στο εξοχικό σου και
- Nα φωτογραφίζεσαι στις 4 τα ξημερώματα. Ώρα αιχμής για όλους αυτούς πού όφειλαν  να διαθέτουν πρώτο τραπέζι πίστα,  αλλά πού η δημοσιότητα και η φήμη πίστευαν πως τους εξαιρούσε από τους κανόνες της φυσιολογικής ζωής και λειτουργίας.
*H Φωτεινή Πιπιλή είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου