Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Για το πιθανό κλείσιμο σχολείων συζητά την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου

dimotiko-124234
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του ΚΑΠΗ.
Ο δήμος Καρπενησίου καλείται να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται από το Υπουργείο Παιδείας για αναδιάρθρωση σχολικών μονάδων, και να βρει κάποια λύση ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο στην περιοχή μας. Ακόμη, θα συζητηθεί η διανομή πετρελαίου σε άπορες οικογένειες, καθώς και η οικονομική ενίσχυση δύο δημοτών με το ποσό των 2.500 ευρώ και 500 ευρώ, αντίστοιχα.
Πριν την συζήτηση των 32 συνολικά θεμάτων ημερήσιας διάταξης, να σημειώσουμε πως θα γίνει ενημέρωση για το νερό της Αγίας Τριάδας και για το κληροδότημα Φουρνάς. 
Πιο αναλυτικά, τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη του συμβουλίου είναι τα εξής: λήψη απόφασης για ένταξη στον προϋπολογισμό ποσού 210.000 ευρώ (αφορά το σύνολο της ίδιας συμμετοχής του ΟΤΑ στο Πρόγραμμα « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»), διανομή πετρελαίου σε άπορες οικογένειες δημοτών, υλοποίηση σεμιναρίου «Πρώτες βοήθειες» από τον Ερυθρό Σταυρό, οικονομική ενίσχυση συμπολίτη μας με το ποσό των 2.500 ευρώ, καθώς και οικονομική ενίσχυση συμπολίτισσάς μας, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με το ποσό των 500 ευρώ.
Ακόμη, αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ δήμου Καρπενησίου (Προυσού και Κρικέλλου προϋπολογισμού 282.774,45 ευρώ), έγκριση προϋπολογισμού ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ, αίτημα της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ για τις ανάγκες στέγασης του ΚΔΑΠ, υποβολή αιτήματος στην Κτηματική Υπηρεσία Ευρυτανίας για έκδοση απόφασης Επιτροπής καθορισμού θέσεων Αμμοληψίας, μεταφορά χρηματικών υπολοίπων δήμου Δομνίστας, Προυσού και Καρπενησίου (αφορά τόκους β εξαμήνου 2010), επιχορηγήσεις συλλόγων, αναμόρφωση προϋπολογισμού, επαναψήφιση πιστώσεων και πρόταση του ΤΕΙ Λαμίας (Παράρτημα Καρπενησίου) για υλοποίηση έργου «Έρευνα και ανάδειξη αιωνόβιων δέντρων του δήμου Καρπενησίου».
Επίσης, επί αιτήσεως πολιτιστικού συλλόγου Καστανιάς, επί εγγράφων με αριθμό 290/31-1-2012 της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας και με αριθμό 257/7-2-2012 της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας «θέμα Μεταβολές σχολικών μονάδων», συμπλήρωση παραγράφου στον κανονισμό ύδρευσης και στον κανονισμό δημοτικής αγοράς, έγκριση τριμήνων 3ου και 4ου εσόδων και εξόδων 2011, ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση του πρωτοβαθμίου συμβουλίου επιθεώρησης θεάτρων -κινηματογράφων και παρεμφερών επιχειρήσεων, συγκρότηση τριμελούς επιτροπής άρθρου 3 παρ. του Π.Δ 51/2006 για τη χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς λαϊκών αγορών, ορισμός και αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή Τουριστικής ανάπτυξης, λήψη απόφασης ότι δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις για το έργο «Ανάπλαση ανάδειξη πλατειών Καστανέας και Προδρόμου Δ.Ε. Προυσού Δήμου Καρπενησίου» και λήψη απόφασης ότι δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις για το έργο «Δημιουργία χώρων άθλησης στη Δ.Ε Προυσού, απόδοση στον ΟΠΠΑΔΗΚ ποσού 10.205,88 ευρώ για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», χαρακτηρισμός δεκτικών χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, μεταβίβαση πίστωσης στην ενιαία σχολική επιτροπή σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης δήμου Καρπενησίου
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συζήτηση για τεχνικά θέματα, με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν η παράταση προθεσμίας στο έργο «Διάνοιξη από Τ.Δ. Ψιανών προς οικισμό Καστανούλας» αναδόχου Χρ. Παππά, παράταση προθεσμίας στο έργο «Κατασκευή δημοτικού κτιρίου Δ.Δ. Ασπροπύργου », έγκριση 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Διάνοιξη από Τ.Δ. Ψιανών προς οικισμό Καστανούλας» αναδόχου Χρ. Παππά, έγκριση 4ου ανακεφαλαιωτικού- τακτοποιητικού πίνακα του έργου «Βελτίωση δρόμου Κορομηλιές-Άγιος Χαράλαμπος» αναδόχου Ντούβας Τεχνική ΟΕ, έγκριση 1ουανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Έργα ύδρευσης -αποχέτευσης στην Τ.Κ. Κλειστού» και τέλος, μείωση εγγυήσεων του έργου «Βελτίωση δρόμου Κορομηλιές-Άγιος Χαράλαμπος.

http://www.evrytanika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου