Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21» από real

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21»
"Καμαρώσαμε τους μαθητές να αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία.
Συμπλήρωσε ότι, "δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21, τον ελληνικό διαφωτισμό με τους λογίους, τους απλούς δασκάλους και τους ιερωμένους", ενώ υπογράμμισε ότι "η οποιαδήποτε υπέρβαση της σημερινής οικονομικής κρίσης, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει την παιδεία".

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι "η ιστορική μνήμη, αφυπνίζει, εμπνέει και ξεσηκώνει. Η Ελλάδα έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακριά. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε την κρίση να μας εμποδίσει".
Σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: "πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας μνήμη και να τη διαφυλάξουμε".

"Εκφράζουμε τη χαρά που είδαμε τη νεολαία να παρελαύνει σήμερα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και συμπλήρωσε: "Θέλουμε να επισημάνουμε και εμείς τα λόγια του υπουργού Παδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την παιδεία που είναι απαραίτητη και τη χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου