Σάββατο 14 Απριλίου 2012

«Των Παθών η Ανάσταση»

«Των Παθών η Ανάσταση»
Tου Τάκη Παρασκεύπουλου
Τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, η Πίστη και η Ελπίδααπαντώνται με την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Τις ίδιες ημέρες, η κατάνυξη και η ευλάβεια συνοδεύουν τα Άγια Πάθη ως αναπόσπαστο μέρος της κορύφωσης του Θείου Δράματος.
Ωστόσο την τελευταία τριετία η πατρίδα μας βιώνει τοδικό της δράμα καθώς η ανεργία, η ύφεση, η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, η εξαθλίωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός άγγιξαν ποσοστά που ουδέποτε η μεταπολεμική Ελλάδα είχε βιώσει. Οι παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων βάλλονται καθώς η κρίση που όλοι βιώνουμε ως οικονομική, στην πραγματικότητα είναι βαθιά κοινωνική, πολιτική και ιδεαλιστική.
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε έναν πόλεμο, μόνο που ο εχθρός δεν είναι φυσικός, δεν είναι ταξικός, δεν είναι καν απτός. Ο εχθρός είναι οι κακές μας επιλογές, οι φαύλες πολιτικές, οι προσωπικές στρατηγικές, και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο, ο λάθος μας εαυτός.
Όχι πως δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα και ηγετικές ομάδες που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάντια της χώρας. Τίποτε όμως από όσα βιώνουμε δε θα γινόταν, αν για δεκαετίες οι Έλληνες δεν επέτρεπαν στους φαύλους της εξουσίας να τους αποπροσανατολίζουν σε εύκολες και φτηνές λύσεις, δίχως αντίκρισμα. Τα επακόλουθα τα βιώνουμε όλοι σήμερα. Με φτώχια, με απολύσεις, με άδεια κρατικά ταμεία και επισφαλές μέλλον για τους νέους ανθρώπους.
Η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών, βιώνεται ως η ύψιστη εβδομάδα του Θείου Δράματος της Χριστιανοσύνης. Το εθνικό μας δράμα ωστόσο εδώ και μια τριετία, έχει λάβει προσλαμβάνουσες πολύ πάνω και πέρα από προβλέψεις και αναλύσεις καθιστώντας ανέφικτη κάθε σοβαρή εκτίμηση για κάθαρσή του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η προκήρυξη των εκλογών για τις 6 Μαΐου μπορεί να σηματοδοτήσει των Παθών μας την Ανάσταση
Είναι στο χέρι μας.
Καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου