Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την απαξίωση του ρόλου και της λειτουργίας του ΚΥΣΠΕ και τη μη υπογραφή των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε.


Αρ. Πρωτ:1176Αθήνα 13/6/2012
Προς
Την Υπουργό Παιδείας
 κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
Κοιν:
1. Το Γ. Γραμματέα ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
3. Μ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την απαξίωση του ρόλου και της λειτουργίας του ΚΥΣΠΕ και τη μη υπογραφή των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της υπηρεσιακής Υπουργού Παιδείας η οποία, όχι μόνο δεν υπέγραψε τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ που εκδόθηκαν στις 21/3/2012 και στις 4/4/2012 και αφορούν στις παραιτήσεις εκπαιδευτικών, αλλά με χθεσινή ανακοίνωσή της διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επικαλούμενη μάλιστα και προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  
Επικαλείται για τη μη υπογραφή τους,  αντίστοιχες αποφάσεις προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, ενώ αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις παραίτησης - και οι 261 - που υποβλήθηκαν στο ΚΥΣΠΕ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2012 εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση. Οι μόνες που δεν υπογράφηκαν είναι αυτές που η κ. Κιάου αρνείται να υπογράψει.
 Επικαλείται, επίσης, έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης του Υπουργείου Παιδείας το οποίο λέει ότι ενώ για «ορισμένες» αιτήσεις, η υπηρεσία, είχε «αντιρρήσεις», το Συμβούλιο τις ενέκρινε ομόφωνα.
Διερωτόμαστε, αλήθεια, πώς η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας δεν είχε «αντιρρήσεις» για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν όλες (και οι 261), χωρίς καμία εξαίρεση από το ΚΥΣΠΕ μέχρι το τέλος Φλεβάρη του 2012  και είχε αντιρρήσεις μόνο για τις τελευταίες (76); Τελικά για την Υπουργό Παιδείας τι ισχύει; Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ (τα τρία μέλη του οποίου είναι διορισμένα) ή η μονοπρόσωπη γνώμη της αρμόδιας Δ/νσης; Αν ισχύει το δεύτερο ας καταργήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αντί να τα απαξιώνει.
Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
1. Καλεί την Υπουργό Παιδείας να υπογράψει άμεσα τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών που νόμιμα υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
2. Δηλώνει πως δε θα επιτρέψει, σε καμιά περίπτωση, την υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από τους διοικητικούς παράγοντες του Υπουργείου.
3. Καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδους στο ΚΥΣΠΕ να μη συμμετέχουν σε καμιά συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, μέχρι να υπογραφούν οι παραιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου