Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Τι προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών… - “Τσεκούρι” σε μισθούς υπαλλήλων του δημοσίου

Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, πλαφόν στις κύριες
- Δίδακτρα για τους “αιώνιους” και μεταπτυχιακούς φοιτητές
- Μείωση 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών
Πακέτο -σοκ για περικοπές 6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η έκθεση με τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για το Μεσοπρόθεσμο.
Σύμφωνα με την έκθεση που φέρνει στο φως ο Τύπος της Κυριακής, προτείνονται μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, σε συντάξεις και παροχές Υγείας, ενώ προβλέπονται απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και συμβασιούχων, επιβολή διδάκτρων σε χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και ψαλίδι σε επιχορηγήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Πιο αναλυτικά, για τις συντάξεις προτείνεται: Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, από το 2013. Πλαφόν 2.300 ευρώ στις κύριες, μείωση 10% για τις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, και μείωση 5% από 1.000 έως και 1.400 ευρώ, από το 2014.
Για τους ένστολους προτείνεται κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και οδοιπορικών, για στρατιωτικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης ψαλίδι στους μισθούς των δικαστικών κατα 20% και κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και μειωση κατά 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.
Σύμφωνα με την έκθεση οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πληρώνουν δίδακτρα, όταν είναι «αιώνιοι» ή μεταπτυχιακοί, τα οποία θα ξεκινάνε από τα 200 και θα φτάνουν έως και τα… 2.000 ευρώ!
Στον τομέα τις περίθαλψης προτείνεται πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο στις δαπάνες Υγείας που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μειωθούν τα έξοδα νοσηλείας και συνταγογράφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου