Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Οι εισηγήσεις για το ωράριο εκπαιδευτικών από τους Περιφερειακούς δντες Εκπαίδευσης

esos.gr
Τέσσερα είναι τα σενάρια για την αλλαγή του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποία έχουν προτείνει από πέρσι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και βρίσκεται στα συρτάρια των αρμοδίων Διευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας, πάνω στα οποία θα «δουλέψει» η σημερινή πολιτική ηγεσία , προκειμένου να καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις.
Οι προτάσεις , έχουν ως εξής:1ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Να εφαρμοστεί και για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ωράριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2ο ΣΕΝΑΡΙΟ:Να παραμείνει στις 21 ώρες το ωράριο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , αλλά να μειώνεται κατά μία ώρα , δηλαδή 21,20,19,18 και η ωρίμανση να γίνεται κάθε πέντε και όχι κάθε τρία χρόνια που ισχύει σήμερα.
3ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταθερό ωράριο στο εισαγωγικό . Δηλαδή να μην μειώνεται αλλά να παραμείνει στις 24 ώρες για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και στις 21 για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
4ο ΣΕΝΑΡΙΟ: 25 ώρες για όλους
ΕΓΑΣΙAΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
Από 30 ώρες που είναι σήμερα να αυξηθεί το εργασικαό ωράριο στις 35 ώστε να παραμένουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία για να πραγματοποιούν εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συναντήσεις για καλύτερο προγραμματισμό της ύλης αλλά και να συναντούν τους γονείς των μαθητών.
Ως ημέρα συναντήσεων έχει προταθεί από τους Περιφερειακούς Διευθυντές η Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου