Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Τι απάντησε ο Υφ. Παιδείας στη Βουλή για το μισθολόγιο των Ιδ. Εκπαιδευτικών

Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜ. ΑΡ. σχετικά με το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Στην ομιλία του εξέφρασε εξαρχής την πεποίθηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι η εκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική – αποτελεί πάγιο κοινωνικό αγαθό.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στην κατάταξή τους σε βαθμολογικά κλιμάκια.
Δήλωσε πως η τακτική που μέχρι τώρα υιοθετούν οι ιδιοκτήτες να εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς σε μισθολογικά κλιμάκια είναι παράνομη, καθώς για τη διαδικασία αυτή αρμόδια είναι τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία θα συγκροτηθούν άμεσα για να ασχοληθούν με το θέμα αυτό και επεσήμανε την αδράνεια της προηγούμενης ηγεσίας όσον αφορά στην συγκρότησή τους.
Παράλληλα αναγνώρισε πως με βάση τον ν. 682/77 η αμοιβή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι τουλάχιστον όση αυτή των δημοσίων συναδέλφων τους και αναφέρθηκε στην ύπαρξη της ΣΣΕ.

Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι η έναρξη τριμερούς διαλόγου – μεταξύ Υπουργείου, ΟΙΕΛΕ και ιδιοκτητών – το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μέλημα του Υπουργείου είναι η επίλυση των προβλημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιά να γίνει απρόσκοπτα και οι εκπαιδευτικοί να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου