Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

1 προς 42 η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων στην Π.Ε. 3414 οργανικές θέσεις χάθηκαν την τελευταία διετία

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι
     Επιβεβαιώθηκαν , δυστυχώς, και οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για τους μόνιμους διορισμούς στην Π.Ε. για το σχολικό έτος 2012-13. Ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεπέρασε ακόμη και την κ. Διαμαντοπούλου. Ανακοίνωσε 40 μόνιμους διορισμούς στην Π.Ε. (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί, ενώ την περσινή χρονιά είχαν γίνει 133), αφήνοντας έτσι χιλιάδες οργανικές θέσεις κενές στα σχολεία. Είναι φανερό πως η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης είναι ίδια και απαράλλακτη μ΄ αυτή που ασκήθηκε τη τελευταία τριετία και που έχει ως στόχο τη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και την αντικατάστασή τους με την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που κοστίζουν λιγότερο στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχουν, βέβαια, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
     Η κυβέρνηση συνειδητά αδιαφορεί για την υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις της "Τρόικα" παρουσιαζόμενη μάλιστα και "βασιλικότερη του βασιλέως"!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνταξιοδοτήθηκαν πέρυσι και φέτος  , περίπου 3.600 εκπαιδευτικοί , οι προσλήψεις ήταν :
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ
2011-12
1913
133
1780
1/15
2012-13
1674
40
1634
1/42
ΣΥΝΟΛΟ
3587
173
3414
1/21

     Χάθηκαν,  3.414 οργανικές θέσεις την τελευταία διετία. Αναλογία δηλαδή 1:21,  ενώ είναι γνωστό ότι η δέσμευση της κυβέρνησης προς την "Τρόικα"  είναι 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
     Είναι φανερό ότι η εκπαίδευση έχει μπει στο  στόχαστρο τόσο της κυβέρνησης όσο και της "Τρόικα". Η μείωση των προσλήψεων , οι μισθοί εξαθλίωσης , η κατάργηση ουσιαστικά της επιχορήγησης των σχολικών μονάδων , η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών (όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας) , το αποδεικνύουν.
     Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών , μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση, οφείλει να πάρει άμεσα αποφάσεις αγωνιστικής αντίδρασης απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται. Ήδη η ΔΟΕ εξήγγειλε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 12 του Σεπτέμβρη. Σ΄ αυτή την κινητοποίηση  χρειάζεται να συστρατευθούν όλες  οι δυνάμεις της εκπαίδευσης (η ΟΛΜΕ , η ΠΟΣΔΕΠ , κλπ),  έτσι ώστε να λάβει πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και να συνεχιστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα , προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της "Τρόικα".
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου