Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…

Είναι προτιμότερο άλλωστε από τον εφιάλτη που σε λίγο καιρό θα ζήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
Η πορεία όμως προς τον κοινωνικό εφιάλτη έχει τα δικά της αναπάντεχα (;) περίεργα σημεία. Η αξιολόγηση τους έχει ενδιαφέρον.
Και όλα αυτά μέσα σε μία μόλις ημέρα.
Έχουμε και λέμε:



-          Οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της Τράπεζας ξετινάζουν τις προβλέψεις της τρόικα για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας, κάνοντας λόγο για υποεκτίμηση των εσόδων. Σημειώνοντας ότι το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους ύψους 6 δις € (!), έναντι των εκτιμήσεων της Τρόικα!
Οπότε θα μου πείτε γιατί δεν μετριάζεται το βάρος των πρόσθετων μέτρων; Μα γιατί απαντούνε πρέπει να δημιουργηθεί δημοσιονομικό απόθεμα ασφαλείας για να μη τίθεται σε αμφισβήτηση η πορεία της ελληνικής οικονομίας!
-          Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου, Γιάννης Μιχελάκης προχώρησε σε μια ακόμη αιχμηρή παρέμβαση κατά της κυβερνητικής πολιτικής, στοχοποιώντας τις Τράπεζες, ζητώντας ανακούφιση των δανειοληπτών, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα αλλά και την κάλυψη των απωλειών που δημιούργησε το PSI στους μικροομολογιούχους!
Ο κ. Μιχελάκης τραβά σαφέστατες διαχωριστικές γραμμές από την ακολουθούμενη πολιτική ξεκινώντας αντάρτικο κατά των Τραπεζών, καθώς όπως φαίνεται υπήρξε πολιτικό διαζύγιο,  τουλάχιστον από.. τραπέζης του Μαξίμου!
-          Νερά , βαριές κουβέντες και απειλές στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΝΔ με τους βουλευτές να γίνονται στόχος των συνδικαλιστών του κόμματος, που φώναζαν εν χορώ το γνωστό σύνθημα :»πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απ’ εδώ»! Η συνοχή της ΝΔ ζητούμενη, όμως το μέλλον της (το εκλογικό προδιαγεγραμμένο) . Το παράδειγμα του εκλογικού καταποντισμού του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πρόσφατο!
-          Σκληρή αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο πλέον, με φόντο την εργασία στο δημόσιο τομέα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την τρόικα να απαιτεί μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 240.000 έως το 2015, την Task Force να επισημαίνει ότι αν αυτό συμβεί δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμία υπηρεσία και την ελληνική πλευρά να ανθίσταται στις πιέσεις, τονίζοντας ότι, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όχι απλώς πιάνει τους στόχους που αρχικά της τέθηκαν -150.000 έως το 2015- αλλά τους ξεπερνά κατά πολύ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει άλλο περιθώριο.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ξαφνική σκλήρυνση της Τρόικα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συμφωνημένο βήμα, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής που πρέπει να υπάρξει για να περάσουν τα υπόλοιπα μέτρα! Θα τους «νικήσουμε» στις απολύσεις θα μας τα φορέσουν τα υπόλοιπα! Και κάπως έτσι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θα περάσει σαν μια «μεγάλη νίκη» των «ικανότατων» διαπραγματευτών της ελληνικής πλευράς!
-          Το όριο όμως των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της χώρας περιγράφεται απόλυτα στη χθεσινή δήλωση του Β. Βενιζέλου, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Είπε σε κάποιο σημείο:
«Κοιτάξτε, οι συζητήσεις συνεχίζονται κάθε μέρα. Έχουμε μια βελτίωση. Από την εμπειρία μου σας λέω ότι αυτό θα κλείσει στο σύνολό του, στο τέλος της συζήτησης. Ώσπου να κλείσει, θα υπάρχει πάντα μία ανοιχτή συζήτηση, μια αβεβαιότητα και μια -ας το πω έτσι- ισορροπία επιχειρημάτων. Διότι αυτοί έχουν τα λεφτά, εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή την ανάγκη να βοηθήσουμε τον κόσμο, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες, την οικονομία.»
Αυτό το «αυτοί έχουν τα λεφτά εμείς την ανάγκη», μπορεί να είναι μια τραγική αλήθεια, είναι όμως και το τέλος των όποιων ψευδαισθήσεων μπορούν να υπάρχουν…
-          Πίσω όμως από όλα αυτά και σε δεύτερο πλάνο, βρίσκεται μια ολόκληρη κοινωνία που μετατρέπεται σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί! Μια κοινωνία ήδη τσαλαπατημένη, εξαθλιωμένη και ικανή να φτάσει στα πιο απίθανα επίπεδα αντίδρασης. Κάποιοι δεν την υπολογίζουν θεωρώντας ότι έχει ήδη αποδεχθεί το ρόλο του ηττημένου που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Την υποτιμούν για μια ακόμη φορά! Και την προκαλούν ακόμη και για τα πιο απλά, όπως για παράδειγμα το ότι θέλουν να δώσουν το επίδομα θέρμανσης για το 2013, αναδρομικά!!!!!
Όταν θα αντιληφθούν το μέγεθος της οργής θα είναι πολύ αργά και για κρυφθούν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου