Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

"Τραγελαφικές" καταστάσεις, στο Υπουργείο Παιδείας, με τα κενά της Π.Ε. Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για αποσπάσεις - παραιτήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις και τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε..
Όπως σας ενημέρωσα, ήδη, αποχώρησα από τη χθεσινή συνεδρίαση επειδή το Συμβούλιο δεν προχώρησε στη γ’ φάση των αποσπάσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί στις δυο προηγούμενες φάσεις.
Το Συμβούλιο προχώρησε, με την πλειοψηφία της διοίκησης, στην εξέταση των αιτήσεων κατά περίπτωση, και ενέκρινε ελάχιστες αιτήσεις που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες .
Ουσιαστικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε λάβει την απόφαση να μην προχωρήσει σε νέο κύκλο αποσπάσεων, επειδή, όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση, «…δεν υπάρχουν πιστώσεις για την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές και επειδή έχει, ήδη, ξεκινήσει η σχολική χρονιά».
Το «θέατρο» του παραλόγου και ο εμπαιγμός των συναδέλφων με τα κενά ορισμένων περιοχών (π.χ. Τρίκαλα) συνεχίζεται, αφού η πολιτική απόφαση είχε ήδη ληφθεί, να μη γίνει δηλ. γ’ φάση αποσπάσεων, ανεξαρτήτως κενών.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο Συμβούλιο επίσημα τις καταστάσεις με τα κενά όλων των περιοχών, τα οποία αποδέχθηκε η πλειοψηφία του Συμβουλίου. Όπως έκανα και τις προηγούμενες φορές, δημοσιοποίησα αμέσως τα κενά για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι και να ελέγχουν οι αιρετοί τα κενά που κατατίθενται στο ΚΥΣΠΕ από το Υπουργείο Παιδείας. Η κατάσταση, όπως διαπίστωσα από την επικοινωνία μου με τους αιρετούς είναι "τραγελαφική". Η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, κατέθεσε σχεδόν για όλες τις περιοχές μειωμένα κενά , με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λιγότερα κενά από τα πραγματικά.
Ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ καταγγέλλω τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει δυσμενείς επιπτώσεις, αφενός μεν στους συναδέλφους που δεν αποσπώνται ενώ υπάρχουν κενά, αφετέρου δε στους συναδέλφους αναπληρωτές που δεν προσλαμβάνονται ακόμη, ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενά σε ολόκληρη τη χώρα.
Τέλος ,σας ενημερώνω,  ότι στη σημερινή συνεδρίασή του το ΚΥΣΠΕ ενέκρινε και τις 54 αιτήσεις παραίτησης των συναδέλφων, που είχαν υποβληθεί.
Δημήτρης Μπράτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου