Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σε θέση μάχης παραμένουν οι δάσκαλοι από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Συνέχιση των κινητοποιήσεών της προαναγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), δύο ημέρες μετά την 24ωρη απεργία των δασκάλων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες περικοπές των αποδοχών τους και για τα προβλήματα των σχολείων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «το επόμενο διάστημα και εν όψει της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων βαρβαρότητας το ΔΣ της ΔΟΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικής δράσης με όλο το υπαλληλικό και εργατικό κίνημα (ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ , τις οποίες καλεί να προχωρήσουν σε απεργιακούς αγώνες διάρκειας, καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική».
Σε περίπτωση μάλιστα μη έκδοσης απόφασης γενικής απεργίας από ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, η ΔΟΕ θα εξαγγείλει 24ωρη κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων. Παράλληλα προαναγγέλλει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα την ημέρα ανακοίνωσης καθώς και την αντίστοιχη της κατάθεσης των νέων μέτρων.
Το προσεχές διάστημα, εκπρόσωποι των δασκάλων θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους δημάρχους όλης της χώρας και τους γονείς, οι οποίοι, όπως αναφέρουν «θα δεχθούν το κύριο βάρος κάλυψης των εξόδων των σχολείων, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», ενημερώνοντάς τους «για το μέγεθος του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου