Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΟΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει γενική απεργία διάρκειας όλων των εργαζόμενων

                     Αρ. Πρωτ.1330                                     Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2012

                                                                                            Προς

                                                               Tον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ

                                                                     κ. Κώστα Τσικρικά

                                                          Κοιν.: Συλλόγους Δ/Ν

                      M.M.E.
Συνάδελφε Πρόεδρε
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του:
  • Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5δις ευρώ που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει από τους μισθούς μας αλλά και το κοινωνικό κράτος.
  • Τις διαρροές από κύκλους των δανειστών για διάλυση και των τελευταίων κατακτήσεων των εργαζομένων (κατάργηση πενθήμερης εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
  • Τη συστράτευση πολλών κλάδων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία της Δ.Ο.Ε. στις 12/9/2012 (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Τ.Ε.Ε.) που δείχνει το δρόμο για κοινές δράσεις.
  • Την ανάγκη της εργατικής τάξης να απαντήσει ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά και να ανατρέψει τις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας.
Αποφάσισε και σας καλεί:
Το Τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων να λάβει άμεσα αποφάσεις στην κατεύθυνση κήρυξης γενικής απεργίας με χαρακτηριστικά διαρκείας στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις, από την πλευρά της ΓΣΕΕ, να κηρύξετε 3ήμερη ή 5ήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συντονισμό όλων των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα. Η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου