Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζουν οι Περιφερειακοί Δντές Εκπσης – Τοποθετούνται ως Σχολικοί Σύμβουλοι

Προκήρυξη για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας καθώς παύουν οι νυν που επιλέχθηκαν επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Α:ρβανιστόπουλου με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές, ο οποίος τους είπε ότι οι διαδικασίες προκήρυξης των θέσεών τους θα γίνουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε στους Περιφερειακούς Διευθυντές πως οι αλλαγές θα γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν.
Ήδη τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό υπήρξε συνεργασία μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και της πρώην υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου , προκειμένου να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ , ως συγκυβέρνηση, στις αλλαγές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η προκήρυξη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα, προκειμένου το Γενάρη να έχουν ήδη επιλεγεί οι νέοι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που μέσα από την επικείμενη προκήρυξη δεν θα επιλεγούν εκ νέου για τις θέσεις που κατέχουν σήμερα, με βάσει το νόμο 3879/10 (άρθρο 26, παρ 14) αυτομάτως θα τους ανατεθούν καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου και μάλιστα σε περιοχές που οι ίδιοι επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου