Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ανατροπές στις συντάξεις και στα όρια ηλικίας από ΕΘΝΟΣ


ΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΜΟΡΣ ΚΑΙ ΜΑΖΟΥΧ

Ανατροπές στις συντάξεις και στα όρια ηλικίας

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, οριζόντιες περικοπές στις απολαβές των συνταξιούχων και μείωση κατά 10% του εφάπαξ, ακόμα και στα υγιή ταμεία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών


Ο υπουργος εργασιας συναντήθηκε με τους Μορς και Μαζούχ και τους παρουσίασε τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό
Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος από το 65ο που ισχύει σήμερα, καθώς και οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη είναι ένα εναλλακτικό σενάριο που εξετάζεται στο πλαίσιο της εξεύρεσης 5,5 δισ. ευρώ από τα 11,5 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει το νέο πακέτο.
Το μέτρο παρουσιάστηκε στους δύο εκπροσώπους των δανειστών -ο Πολ Τόμσεν δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση-, οι οποίοι δεν εξέφρασαν διαφωνία, καθώς εκτιμούν ότι αύξηση κατά δύο έτη στην ηλικία συνταξιοδότησης δημιουργεί όφελος στα ασφαλιστικά ταμεία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.



Ο υπουργος εργασίασ, Γ. Βρούτσης
Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα βρίσκονται και οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ακόμα και από το πρώτο ευρώ, με τον πήχη για τις μειώσεις να τοποθετείται εναλλακτικά στα 1.000 ευρώ, ή στα 1.200 ή στα 1.400 ευρώ.
Ενα ακόμα «καυτό» μέτρο που μελετάται είναι οι περικοπές κατά 10% στο εφάπαξ ακόμα και στα υγιή Ταμεία, ενώ στη «μέγκενη» μπαίνουν κι όσοι ελάμβαναν εφάπαξ από δύο Ταμεία. Σύμφωνα με το σενάριο, οι δικαιούχοι αυτοί θα κληθούν να επιλέξουν ένα από τα δύο εφάπαξ, ενώ το μεγαλύτερο προτείνεται να περικοπεί κατά 50%. Επίσης έχει τεθεί θέμα μείωσης κατά 30 ευρώ τον μήνα των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ.
Στο ΥΠΕΚΑ 
Στο μεταξύ, τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέλυσαν τις θέσεις τους για θέματα που αφορούν την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς και τις αποκρατικοποιήσεις.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, με τις οποίες θα υπάρξει εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες.
Θα επιδιωχθεί δάνειο ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (μείωση στις χρεώσεις των φωτοβολταϊκών, πάγωμα στις νέες άδειες και εξέταση ειδικής εισφοράς των υφιστάμενων επενδυτών που θα ισοδυναμεί με «κούρεμα» του χρέους του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -ΛΑΓΗΕ-, το οποίο υπολογίζεται σήμερα σε 300 εκατομμύρια ευρώ).
Ιδιωτικοποιήσεις
Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, τονίστηκε από την πλευρά του υπουργείου ότι προωθούνται, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών, και συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης προς εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Δράμας και Ελασσόνας και της λιγνιτικής παραγωγής.
Τέλος ο κ. Λιβιεράτος ενημέρωσε την τρόικα για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, καθώς και για την πρόθεση ενοποίησης υπηρεσιών ώστε να υπάρχει καλύτερη εποπτεία του υπουργείου, ενώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το κτηματολόγιο και τα αυθαίρετα.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ - ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2012-2013 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χρίστος Λ. Τσολάκης: Η γλώσσα και η διδασκαλία της ήτοι «Η γλωσσική διδασκαλία του μέλλοντος. Το μέλλον της γλωσσικής διδασκαλίας»


Hμερίδα ΔΟΕ στη Δράμα (30.3.2009)
«Γλώσσα και γλωσσική διδασκαλία στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης»


Χρίστος Λ. Τσολάκης
Η γλώσσα και η διδασκαλία της 
ήτοι
«Η γλωσσική διδασκαλία του μέλλοντος.
Το μέλλον της γλωσσικής διδασκαλίας»
  

 
 
   Αν, φίλες και φίλοι, παρατηρήσετε το θέμα, θα διαπιστώσετε ότι θεματικό του κέντρο δεν είναι ούτε η γλώσσα ούτε το μέλλον αλλά η διδασκαλία σε σχέση με τη γλώσσα και το μέλλον. Αν αυτή, η διδασκαλία, προσδιοριστεί σωστά, τότε θα φωτιστούν αυτόχρημα οι σχέσεις της με τη γλώσσα και το μέλλον. Κι αυτό θα δοκιμάσω να κάνω, να δώσω μιαν άλλη διάσταση στη διδασκαλία, η οποία διάσταση δεν έχει να κάνει με τις θεωρίες περί διδασκαλίας, μεθοδο­λο­γίας, διδακτικής και με άλλα ηχηρά παρόμοια, για να θυμίσω λίγον Καβάφη, που δοξά ζουν τους παιδολόγους και τους διδακτικολόγους των πανεπιστημίων, από τη μια, και τρομοκρατούν, από την άλλη, τους φοιτητές και τους νέους δασκάλους. Πώς θα διδάξουν αυτοί και πως θα σταθούν σωστά μέσα στην τάξη, κατά πώς υπαγορεύουν τα θεωρητικά συγγράμματα των πανεπιστημιακών «σο­φών»; Και πώς θα τους κρίνει το άλλο θύμα αυτής της σοβαροφανούς αντί­ληψης, ο δύσμοιρος σχολικός σύμβουλος; Το πράγμα, όπως καταλαβαί­νε­τε, δεν παραπέμπει μόνον στον Καβάφη, αλλά και στους μεγαλόσχημους ήρωες του «Μικρού Πρίγκιπα», αυτού του αριστουργήματος του Saint Exupery.
            Δεν απορρίπτω, φυσικά, κανένα από τα συγγράμματα αυτά και δεν υποτιμώ κανέναν από τους «σοφούς» που τα γράφουν. Άλλωστε κάποιοι από σας τα μελετήσατε για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Και καλά κάνατε. Άλλο θέλω να υπογραμμίσω. Δεν είναι αυτά που θα μας κάνουν δασκάλους. Δεν γίνεται κανείς δάσκαλος απομνημονεύοντας θεωρίες περί διδασκαλίας. Όπως δεν γίνεται χειρούργος αποστηθίζοντας θεωρίες περί χειρουργικής. Ο χειρούργος γίνεται στο νοσοκομείο με τη χειρουργική πρακτική. Κι ο δάσκαλος στο σχολείο με τη διδακτική πρακτική. Οι μεθοδολογικές και διδακτικολογικές και παιδολογικές θεωρίες στρέφονται γύρω από τη διδασκαλία. Δάσκαλο σε κάνει η διδακτική πράξη, φτάνει να τη θελήσεις και να της δοθείς ψυχή τε και σώματι. Αν δεν της παραδοθείς άνευ όρων, δάσκαλος δεν γίνεσαι, κι ας διδάσκεις εκατό χρόνια. Το ίδιο γίνεται και με τη γλώσσα. Δεν την κάνεις δική σου μαθαίνοντας γι’ αυτήν σχετικές θεωρίες. Ούτε φτάνουν η γραμματική και το συντακτικό. Αυτά μιλούν για τη γλώσσα. Την ουσία του λόγου την κατακτάς, όταν του παραδίνεσαι, όταν βυθίζεσαι στον απύθμενο θησαυρό του. Πρέπει όμως να το θελήσεις. Το είπε ο Σολωμός: «Υποτάξου πρώτα στη γλώσ­σα του λαού σου, και, αν είσαι αρκετός κυρίεψέ την». Το είπε και ο Σεφέρης:
«Κανένας συγγραφέας δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν είναι άρχοντας της γλώσσας, όχι των λεξικών ή του συνταχτικού, αλλά αυτής της ζωντανής φύσης που του μεταγγίζει κάθε στιγμή που ανασαίνει η φυλή του».

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Παγώνουν» οι συνταξιοδοτήσεις για δύο χρόνια

Γιάννης Κουρτάκης - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα χειρότερα. Το σχέδιο που έχει καταρτίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης φέρνει ουσιαστικά τα πάνω κάτω στα μέχρι τώρα δεδομένα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ήδη έχει καταρτιστεί η πρώτη λίστα με τις περικοπές που επιβάλλεται να γίνουν στις συντάξεις.


Οι περιοχές υλοποίησης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία το σχολικό έτος 2012−2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης το «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία» για το έτος 2012−2013 θα υλοποιηθεί στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων των Περιφερειών Ηπείρου, Θεσσαλίας,
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Χρίστος Τσολάκης: Έφυγε ένας σπουδαίος δάσκαλος


Μια μεγάλη μορφή του χώρου της παιδείας, ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ Χρίστος Τσολάκης, «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 77 χρόνων. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.
Ο Χρίστος Τσολάκης γεννήθηκε το 1935 στη Μόρνα (Σκοτεινά) της Πιερίας. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο Κατερίνης και αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Είχε δασκάλους, μεταξύ άλλων, τους Εμμανουήλ Κριαρά, Απόστολο Βακαλόπουλο, Νικόλαο Ανδριώτη, Ιωάννη Κακριδή και Λίνο Πολίτη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα Νέα Εκπαιδευτήρια της Βέροιας και στη συνέχεια διορίστηκε στο Γυμνάσιο Θηλέων της Βέροιας. Το 1963 μετατέθηκε στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε για 20 χρόνια.
Το 1976 συμπεριελήφθη από το υπουργείο Παιδείας στις επιτροπές που σχεδίασαν και πραγμάτωσαν τη γλωσσική μεταρρύθμιση. Έτσι, συμμετέσχε ενεργά στην εφαρμογή των νέων μέτρων για τη μέση εκπαίδευση κατά την καθοριστική περίοδο της μεταρρύθμισης 1976-1978. Τα μέτρα αφορούσαν στη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας και στη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μετάφραση.
Το 1977 μετέβη στη Στοκχόλμη μετά από πρόσκληση του σουηδικού υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να παραδώσει μαθήματα σε ξένους εκπαιδευτικούς πάνω στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Για τα επόμενα δύο χρόνια δίδαξε «Θεωρία της γλώσσας» και «Μεθοδική» στις Παιδαγωγικές Σχολές του Μάλμε και της Στοκχόλμης. Με τις επισκέψεις του στα τοπικά σχολεία, ο Χρίστος Τσολάκης γνώρισε το σουηδικό εκπαιδευτικό σύστημα και τις ιδιαιτερότητές του. Τις γνώσεις αυτές αξιοποίησε οργανώνοντας τη συγγραφή βιβλίων για Έλληνες δασκάλους και μαθητές, με ενίσχυση της Lararhogskolan του Μάλμε και του Πανεπιστημίου Λουντ.
Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κλασικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Λουντ με τον καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Στιγκ Υ. Ρούντμπεργκ. Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε με επικούς και λυρικούς ποιητές και με κείμενα της Αττικής περιόδου και της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Χρίστος Τσολάκης διορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας ως μέλος της επιτροπής που ρύθμισε το ζήτημα του μονοτονικού συστήματος της νεοελληνικής γλώσσας («Επιτροπή Κριαρά», 1982).
Τον Ιούνιο του 1982 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο ΑΠΘ με «Αριστα». Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν «Η πολυτυπία στο ρήμα της Κοινής Νεοελληνικής Γλώσσας».
Το 1982 κατέστη από το υπουργείο Παιδείας μέλος της επιτροπής συγγραφής διδακτικών βιβλίων για τη γλωσσική διδασκαλία στο Γυμνάσιο. Ολοκλήρωσε τη σειρά Εκθεση – Εκφραση για τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων – συγγράμματα που άνοιξαν το δρόμο για την εφαρμογή της επικοινωνιακής διδασκαλίας της γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και που αποτέλεσαν τα πρώτα εγχειρίδια στην ελληνική παιδεία για τη διδασκαλία της γραπτής έκφρασης με οργανωμένες διδακτικές ενότητες σε κάθε ποικιλία γραφής.
Ο Χρίστος Τσολάκης δίδαξε «Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία» στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΔΕ) από το 1982 μέχρι το 1989 και χρημάτισε διευθυντής σπουδών στην ίδια σχολή (1983-1987). Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε και στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ).
Τον Ιούνιο του 1986 ο Χρίστος Τσολάκης εξελέγη ομόφωνα επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Στη συνέχεια εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και καθηγητής στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπου υπηρέτησε και ως πρόεδρος. Το 1993 διετέλεσε διευθυντής του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης και το 1996 αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρόεδρος του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2002 ήταν ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ.


Προσόντα για διορισμό στην Αθμια και Βθμια Εκπαίδευση. Τι ισχύει για κάθε ειδικότητα



Πατήστε παρακάτω για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο:

Όπου φύγει φύγει οι εκπαιδευτικοί

από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δημοσιευμένο Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση από το Δημήτρη Μπράτη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ!Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αναδρομικά οι μειώσεις μισθών και εφάπαξ από το ΕΘΝΟΣ

Επισπεύδεται η υλοποίηση μέτρων που προορίζονταν για την επόμενη διετία. Προωθούνται περικοπές στα εφάπαξ μέχρι και 40% αλλά και δραστικές μειώσεις στις αποδοχές του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο;

Τη Δευτέρα στο νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πρόταση του οικονομικού επιτελείου η κατάργηση του ήδη μειωμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, προκειμένου να εξοικονομηθούν 700 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν κατ' ελάχιστο 1.000 ευρώ, ήτοι τα 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζεται να εφαρμοστούν από τους επόμενους μήνες περιλαμβάνονται οι περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (22,67%) εξοικονομώντας 400 εκατ. ευρώ.
Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της επιβολής πλαφόν 1.500 ευρω σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης, αν και αρχικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν υιοθετούσαν τη σχετική πρόταση του ΚΕΠΕ.
Ακόμη, εξετάσθηκε η επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές
πηγή:  Ημερησία.

ΑΣΠΑΙΤΕ: Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) Δείτε το πρόγραμμα και τις αιτήσεις

ΑΣΠΑΙΤΕ: Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) Δείτε το πρόγραμμα και τις αιτήσεις
 
 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΣΥΠ 2012-2013


ΠΕΣΥΠ
 
ΠΕΣΥΠ 2012-2013




1) Προκήρυξη ΠΕΣΥΠ 2012-2013
 



2) Κ.Α.Υ. ΠΕΣΥΠ 2012-2013
 



3) ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΣΥΠ 2012-2013
 



4) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΣΥΠ 2012-2013




5) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΣΥΠ 2012-2013

Τι απάντησε ο Υφ. Παιδείας στη Βουλή για το μισθολόγιο των Ιδ. Εκπαιδευτικών

Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜ. ΑΡ. σχετικά με το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Στην ομιλία του εξέφρασε εξαρχής την πεποίθηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι η εκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική – αποτελεί πάγιο κοινωνικό αγαθό.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στην κατάταξή τους σε βαθμολογικά κλιμάκια.
Δήλωσε πως η τακτική που μέχρι τώρα υιοθετούν οι ιδιοκτήτες να εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς σε μισθολογικά κλιμάκια είναι παράνομη, καθώς για τη διαδικασία αυτή αρμόδια είναι τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία θα συγκροτηθούν άμεσα για να ασχοληθούν με το θέμα αυτό και επεσήμανε την αδράνεια της προηγούμενης ηγεσίας όσον αφορά στην συγκρότησή τους.
Παράλληλα αναγνώρισε πως με βάση τον ν. 682/77 η αμοιβή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι τουλάχιστον όση αυτή των δημοσίων συναδέλφων τους και αναφέρθηκε στην ύπαρξη της ΣΣΕ.

Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι η έναρξη τριμερούς διαλόγου – μεταξύ Υπουργείου, ΟΙΕΛΕ και ιδιοκτητών – το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μέλημα του Υπουργείου είναι η επίλυση των προβλημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιά να γίνει απρόσκοπτα και οι εκπαιδευτικοί να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Έως τις 5 Σεπτεμβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας



Έως τις 5 Σεπτεμβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας
Τη διαβεβαίωση ότι τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου έδωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα αποθήκευσης διαλογής και αποστολής των σχολικών εγχειριδίων στα Οινόφυτα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά, έχει ετοιμασθεί και επίσης μεγάλο μέρος έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση και ο έλεγχος των διαδικασιών, ώστε τα βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία εγκαίρως το Σεπτέμβριο.
Έως σήμερα, τα βιβλία έχουν τυπωθεί για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, του λυκείου και των επαγγελματικών σχολών, ενώ τα μισά από αυτά έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία. Η αποστολή στα σχολεία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Για όλα τα δημοτικά σχολεία, περισσότερα από τα μισά βιβλία έχουν ήδη τυπωθεί και παραληφθεί, ενώ έχει διανεμηθεί το ένα τρίτο.
Ο υπουργός ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βάλουν όλες τους τι δυνάμεις και να πράξουν τα δέοντα, με σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε τα βιβλία να διανεμηθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους.

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=19252

ΓΣΕΕ σε Μορς: "Αν ήσουνα στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία θα είχες απολυθεί" Ολόκληρος ο αποκαλυτπικός διάλογος που οδήγησε σε ρήξη!

Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κατά της τρόικας στη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης .Οι Παναγόπουλος και ο Κιουτσούκης δεν χαρίστηκαν στους τροϊκανούς τους οποίους στόλισαν με αρκετά ...γαλλικά . Ενδεικτός ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Κιουτσούκη και Ματίας Μορς

Περιοχές ευθύνης Διευθύνσεων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Διευθύνσεις και τηλέφωνα)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Δ. ΜΠΡΑΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ! ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ!

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π. ) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2012-2013 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. ) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οδηγός πρόσληψης στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται στην επετηρίδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
Έναν χρήσιμο οδηγό για όσους καθηγητές επιθυμούν να προσληφθούν στα ιδιωτικά σχολεία παρουσιάζει το σημερινό «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ».
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί που πρόκειται να εργαστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση εγγράφονται υποχρεωτικά στην επετηρίδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε γραφείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών πλήττει ευθέως τόσο το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων εκπαιδευτικών

esos.gr
Με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την πρόθεση του να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είπε τα εξής:

Δεν θα υπάρξει καμία παράταση στις αιτήσεις αναπληρωτών

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πλήθος υποψηφίων στην Δ/νση την τελευταία ημέρα της προθεσμίας και προκειμένου να καταχωριστεί το σύνολο των αιτήσεων των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, θα παραληφθούν και ελεγχθούν χειρόγραφες αιτήσεις μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τις οποίες θα εκδοθεί αριθμός πρωτοκόλλου που θα γνωστοποιηθεί στον υποψήφιο. Κατόπιν οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μετά την 30-07-2012 για την παραλαβή και υπογραφή του αντιγράφου της μηχανογραφημένης αίτησής τους. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση καταχωρίζονται αιτήσεις που έχουν πρωτοκολληθεί έως και την Παρασκευή 27-07-2012.
Δ.Δ.Ε. ΑΧΑΙΑΣ

Νέα εποχή για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Αποστολος Λακασας
Σελίδα γυρίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), καθώς έπειτα από μία 12ετία λειτουργίας έχει ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο ζωής. Επιτροπή πανεπιστημιακών μελετά αλλαγές και νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επίσης, προγραμματίζονται μειώσεις στα δίδακτρα κάθε θεματικής ενότητας, από 650 σε 550 ευρώ για τα προπτυχιακά και από 800 σε 700 ευρώ για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
  Ειδικότερα.......................

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ,ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!ΙΣΩΣ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 
 
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
τη Δευτέρα 16-7-2012 οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 είχαμε μαζί σας συνάντηση για τα σημαντικά και επείγοντα θέματα των μετατάξεων και των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Στη συνάντηση αυτή μας διαβεβαιώσατε ότι υπάρχει από την πλευρά σας η βούληση για άμεση διευθέτηση και επίλυση των προβλημάτων, ώστε να εκδοθούν οι σχετικές Υ.Α. και εγκύκλιοι σύντομα .
Για τις μετατάξεις μας διαβεβαιώσατε ότι αναζητάτε το νομικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί το Υπουργείο Παιδείας για να εκδώσει την εγκύκλιο, ενώ το θέμα των αποσπάσεων θα προταχθεί και θα εκδοθεί άμεσα συμπληρωματική εγκύκλιος μέσα στη βδομάδα.
Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 1493 της Υ.Α 50200/4-5-2012 για τη σύσταση των οργανικών θέσεων με μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια και της έκδοσης της εγκυκλίου για τις αποσπάσεις (56020/Δ1/17-5-2012).
Με ανησυχία διαπιστώνουμε, ότι ο χρόνος περνάει και ότι μέχρι σήμερα κανένα από τα παραπάνω θέματα, παρά τις υποσχέσεις σας, δεν έχει προχωρήσει.
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται όμηροι, αυτοί και οι οικογένειές τους, στα αστικά κέντρα αναμένοντας με αγωνία την έκδοση της εγκυκλίου για τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις και δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή από το Σεπτέμβριο του 2012 αφού δε ξέρουν, ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του σχολικού έτους που θα βρίσκονται.
Επίσης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων.
Ως εκπρόσωποι των 10000 εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 ζητούμε να διενεργηθούν άμεσα οι διαδικασίες των μετατάξεων και των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια και να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Υπάρχει η βούληση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια για το σχολικό έτος 2012-2013;
2. Αν ναι, έχει το θέμα το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεωθούν να αποφανθούν και να κινήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες άμεσα;
3. Πότε ακριβώς προβλέπεται η έκδοση της Υ. Α. για τις μετατάξεις και της συμπληρωματικής εγκυκλίου για τις αποσπάσεις;
Αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
--------
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
--------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓ ΠΠ)
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.ΣΥ.Θ)

”Ο Δασκαλάκος και η Δασκαλίτσα Ήταν Λεβεντιές”

Ένα κείμενο του Αχιλλέα Β. Παπαχαρίτου, Δάσκαλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Και περιστασιακού (Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι μας πιάνει συνήθως η τρέλα..) κλέφτη των κόπων και των χρημάτων των υπόλοιπων-μη εκπαιδευτικών-Ελλήνων. (τώρα και στα ελληνικά)

Ζήτημα τιμής για τον Έλληνα Δάσκαλο η ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους

Φωτογραφία: Tο ΦΕΚ με τις υπογραφές των Υπουργών που καταργούν την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Φωτογραφία: Tο ΦΕΚ με τις υπογραφές των Υπουργών που καταργούν την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Του Αθανάσιου Κατσίμπελη *
« Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.» (άρθρο 16 παρ.1 του Ελληνικού Συντάγματος).
Σε μια εποχή που η Παιδεία στη χώρα μας στηρίζεται στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό του ‘Eλληνα δασκάλου, η Πολιτεία καταργεί τη μοναδική Τιμή την οποία απέδιδε σε αυτόν, δηλαδή το δικαίωμά του να εισέρχεται ελεύθερα στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.
Πώς να αισθανθεί ο Έλληνας δάσκαλος όταν διαβάσει το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης που φέρει τις υπογραφές του Υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών κ.Ζανιά  και της Υπηρεσιακής Υπουργού Πολιτισμού κας Καραπαναγιώτη η οποία τον αγνοεί παντελώς και τον απαξιώνει;
Δυο μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 με το ΦΕΚ 15/06/2012, τεύχος 2ο, αρ. φύλλου 1945 καταργήθηκε το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου των εκπαιδευτικών στα μουσεία, τα μνημεία, τους ιστορικούς τόπους και τους αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο.
Η παραπάνω Υπουργική απόφαση περιορίζει ταυτόχρονα και το δικαίωμα των Ελλήνων Πολιτών να πάρουν τα παιδιά τους και να επισκεφθούν δωρεάν τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας κάθε Κυριακή όπως ίσχυε ως τώρα. Η ελεύθερη είσοδος με αυτή την υπουργική απόφαση ισχύει μόνο για  την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα  και για την περίοδο από  1η Οκτωβρίου έως  31 Μαρτίου.
Η ελεύθερη πρόσβαση των δασκάλων στα Μουσεία δεν αποτελεί κάποιο προνόμιο ,αλλά στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας σε αυτούς που έχουν ταχθεί να μεταλαμπαδεύσουν αρχές και αξίες στους νέους μας και σε αυτούς που με πενιχρές αποδοχές (600 ευρώ το μήνα ο μισθός του νεοδιόριστου) καλούνται να κρατήσουν όρθια την υποχρηματοδοτούμενη Παιδεία στη χώρα μας.
Ο δάσκαλος δεν είναι λειτουργός της Παιδείας και του Πολιτισμού μόνο όταν συνοδεύει τους μαθητές του σε ένα Μουσείο ή Αρχαιολογικό χώρο αλλά ταυτόχρονα είναι και επιστήμονας που έχει την ανάγκη να επιμορφώνεται συνεχώς και να προετοιμάζει σωστά το έργο του ακόμα κι όταν δεν διδάσκει εκείνη τη στιγμή τους μαθητές του.
Οι άρρηκτες σχέσεις Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίστηκαν και από την καινούρια κυβέρνηση που συνένωσε τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε ένα. Η Παιδεία όμως και ο Πολιτισμός  είναι σίγουρο ότι δεν θα προωθηθούν με την απαξιώση του Έλληνα δασκάλου.
Η επίδειξη της ταυτότητα του Έλληνα Δασκάλου που εκδίδεται από το Υπουργείο και τους τοπικούς Συλλόγους της ΔΟΕ αρκεί για τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες π.χ τη Γαλλία ώστε να εισέρχονται οι εκπαιδευτικοί στα Μουσεία και να έχουν εκπτώσεις για την αγορά βιβλίων. Στην Ελλάδα η επίδειξη της ίδιας ταυτότητας γιατί δεν είναι αρκετή στις αρχές; Γιατί εισέρχονται για παράδειγμα οι δημοσιογράφοι (ορθώς βεβαίως)  δωρεάν στους Αρχαιολογικούς χώρους με την επίδειξη της Δημοσιογραφικής τους ταυτότητας (αρ.1 παρ. ζ) και όχι οι δάσκαλοι με την επίδειξη της δικής τους ταυτότητας;
Φωτογραφία: Με την ταυτότητα του δασκάλου  (η οποία αναγράφει τα στοιχεία και στα Αγγλικά ) στη Γαλλία εισέρχεσαι στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους και σου κάνουν έκπτωση και στα βιβλιοπωλεία.Στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται και ακόμα κι όταν ήταν ελεύθερη η είσοδος στα Μουσεία θα έπρεπε να εκδώσεις άλλη ειδική κάρτα ελευθέρας από την εφορεία Αρχαιοτήτων!!!
Η ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί ζήτημα τιμής για τον Έλληνα δάσκαλο και η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει τουλάχιστον τη στοιχειώδη υποχρέωσή της απέναντί του.


  • Δάσκαλος-Μ.Ed, Νομικός
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 01/08/2012 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ

Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Β. Παληγιάννη
Ανησυχία και διαμαρτυρίες προκαλεί στους εκπαιδευτικούς η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε Φορείς και Διευθύνσεις.
Η μη έγκαιρη πραγματοποίηση αυτών των αποσπάσεων έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Με την ελπίδα πως μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και διευθύνσεις το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Επισημαίνω για άλλη μια φορά πως τα λάθη των περσινών αποσπάσεων (ανακοινώθηκαν την παραμονή της έναρξης του σχολικού έτους, αποσπάστηκαν κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί ως πλεονάζοντες, προσλήφθηκαν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ακόμα και τριτέκνων) δεν θα επαναληφθούν και φέτος.
Οι αποσπάσεις για τους εκπαιδευτικούς αποτελούν σημαντική υπόθεση στη ζωή τους αφού ως γνωστό χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εργάζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειες τους, μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους. Επομένως, μια απόσπαση που θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, ιδιαίτερα μετά την οικονομική μας υποβάθμιση, είναι θέμα ζωής...
Γι' αυτό και οι αποσπάσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με βάση το σύνολο των λειτουργικών κενών, με μοριοδότηση αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, την Τετάρτη και την Πέμπτη ( 1 και 2 Αυγούστου 2012)

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Την Τετάρτη και την Πέμπτη , 1 και 2 Αυγούστου 2012 , το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών της Π.Ε. για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ..
Δημήτρης Μπράτης

Πλήρωση κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων σχολικών μονάδων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης

Πλήρωση κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων σχολικών μονάδων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης

ΠΕΑΕ: Η απάντηση του Υπουργείου για την αναβάθμιση αμω σε ακω

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΤΜΗΜΑ Α’ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ
—-
 
 
Μαρούσι, 24-07-2012
Αρ. Πρωτ. 85181/Δ2
 Βαθμός Προτερ.
                             
Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
email: t09pde1@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Αθανασοπούλου Ε.
                           Διακοπούλου Φ.
                           Φωτιάδης Κ.                    
Τηλέφωνο: 210 3443117/-3084
FAX: 210 3442867
 
ΠΡΟΣ: 
Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων
Εκπαιδευτικών
panenadekp@gmail.com
ΘΕΜΑ : Απάντηση σε επιστολή

Σε απάντηση του από 17-7-2012 αιτήματός σας, που διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας μέσω τηλεομοιοτυπίας (αρ. πρωτ. 81959/Δ2/17-07-2012), σας γνωρίζουμε ότι σχετικά με τη δυνατότητα αναβάθμισης του ωραρίου αναπληρωτή εκπαιδευτικού που έχει προσληφθεί με μειωμένο ωράριο, στην υπ’αριθμ. πρωτ. 80430/Δ1/13-7-2012 εγκύκλιο-πρόσκληση για ένταξη στους πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων σχολ. έτους 2012-13 δεν υφίσταται ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις της αναβάθμισης αυτής σε σχέση με την 75266/Δ1/6-7-2011 εγκύκλιο.
Ειδικότερα, αναπληρωτής που έχει προσληφθεί με μειωμένο ωράριο, εφόσον έχει αναλάβει υπηρεσία και δεν έχει παραιτηθεί από την απασχόληση με μειωμένο, δύναται να προσληφθεί με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή πρόσληψης της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης του ίδιου κλάδου, σε επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει :
Α) Η συγκεκριμένη περιοχή να έχει δηλωθεί ως πλήρους ωραρίου στην αίτηση-δήλωση αναπληρωτή και
Β) Να προηγείται ο υποψήφιος στη σειρά κατάταξης (εννοείται του πίνακα αναπληρωτών του οικείου κλάδου, επομένως και κατά τη ροή του προγράμματος προσλήψεων) έναντι των άλλων υποψηφίων που έχουν δηλώσει την ίδια περιοχή, γεγονός που προϋποθέτει ταυτόχρονα το να μην υπάρχει ενδιαφέρον (δηλαδή να μην έχει δηλωθεί η ίδια περιοχή πλήρους ωραρίου) από άλλο υποψήφιο που προηγείται στη σειρά κατάταξης του πίνακα αναπληρωτών του ίδιου κλάδου, σύμφωνα με τη διατύπωση της προηγούμενης εγκυκλίου.
Παράλληλα, εξετάζεται η διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού για πρόσληψη με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης (πλήρους ωραρίου) σε περίπτωση που είναι υποψήφιος και σε άλλον ή άλλους κλάδους, καθώς και στους πίνακες Ειδικής Αγωγής ή στα Ειδικά καταστήματα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν.) και εφόσον δεν αιτηθεί ο ίδιος τον αποκλεισμό με απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας (αναλυτικά στο ΚΕΦ. Γ΄. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ της υπ’αριθμ. πρωτ. 80430/Δ1/13-7-2012 εγκυκλίου).
   Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
               ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
              Ιουλία Ευσταθίου
πηγή
http://adioristoi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html

Οι εισηγήσεις για το ωράριο εκπαιδευτικών από τους Περιφερειακούς δντες Εκπαίδευσης

esos.gr
Τέσσερα είναι τα σενάρια για την αλλαγή του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποία έχουν προτείνει από πέρσι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και βρίσκεται στα συρτάρια των αρμοδίων Διευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας, πάνω στα οποία θα «δουλέψει» η σημερινή πολιτική ηγεσία , προκειμένου να καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις.
Οι προτάσεις , έχουν ως εξής:


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κατάργησαν την ελεύθερη είσοδο εκπκών σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους

Με μία προεκλογική απόφαση, παραμονές των εκλογών της 17ης Ιουνίου (ΦΕΚ 1945/Β/15.6.2012) το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατήργησε από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων και από τα μέλη του Ελληνικού Καλλιτεχνικού και Εικαστικού Επιμελητηρίου το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους και περιόρισε τις μέρες της δωρεάν εισόδου για το κοινό, αποκόπτοντας περεταίρω τα χαμηλά οικονομικά στρώματα από την πολιτιστική μας κληρονομιά.
 Δείτε τι δήλωσε ο Υπουργός στην ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα στο 14' λεπτό. Κάντε κλικ εδώ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα για: “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 2012-2013”


ΝΕΤ :ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ from Δ.Ο.Ε. on Vimeo.

Εκθετοι εκατοντάδες εργαζόμενοι με την κατάργηση εκπαιδευτικών αδειών

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/7/2012
Της Λινας Γιανναρου
Για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εξωθούνται στην εγκατάλειψη των σπουδών τους μετά την αιφνιδιαστική ανάκληση όλων των εκπαιδευτικών αδειών κάνει λόγο οργάνωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Οπως καταγγέλλει η δικηγόρος και πρόεδρος της ΜΚΟ «Πλειάδες» κ. Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα στη σχετική κατεπείγουσα αναφορά προς τη Συνήγορο του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού, το υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη εγκύκλιο (10-7-2012) «επέκτεινε» το μέτρο της κατάργησης των εκπαιδευτικών αδειών μετ’ αποδοχών και σε αυτές που είχαν ήδη χορηγηθεί και χρειάζονταν ανανέωση, αφήνοντας έτσι έκθετους εκατοντάδες εργαζομένους.

Κατάργηση πολλών ΑΕΙ-ΤΕΙ ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

Το οικονομικό ψαλίδι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έρχεται υπό την πίεση της τρόικας να κάνει τεράστιες περικοπές στον χώρο του Δημοσίου. Μεγάλο αναμένεται να είναι το πλήγμα στην Παιδεία καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάργηση περίπου του 1/5 του συνόλου των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη χώρα.
Προς το παρόν όλα είναι σε στάδιο προτάσεων όμως απ’ ότι φαίνεται ο νέος υπουργός Παιδείας έχει ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
Το μέτρο αυτό φέρεται πως θα συνοδευτεί από αντίστοιχου βεληνεκούς περικοπές σε νοσοκομεία, ειρηνοδικεία καθώς και τον δικαστικό τομέα.

Διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13 (Προϋπηρεσία σε κράτη μέλη της Ε.Ε.)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου αναπληρωτών σχολικού έτους 2012-13 (Προϋπηρεσία σε κράτη μέλη της Ε.Ε.), εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας 

Ανακοίνωση Προκήρυξης ΠΕΣΥΠ 2012-2013


ΠΕΣΥΠ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
Πατήστε παρακάτω για να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία:
1)
2)
3)
4)
5)
edunea.gr

Επιδράσεις δασκάλων και καθηγητών στη ζωή των μαθητών τους.

Μ’ όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει η παροιμία. Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι ένας καλός δάσκαλος δεν μεταδίδει στους μαθητές του μόνο γνώσεις, αλλά συμβάλλει καταλυτικά στη μελλοντική ποιότητα της ζωής τους…

Μαρία Ρεπούση: Όχι στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό

Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του. 
 

Η εκπαιδευτικη πολιτική της ντροπής και του ψεύδους ή πως να καταστρέψετε ολοκληρωτικά το μέλλον των παιδιών σας, του Τριαντάφυλλου Σερμέτη

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ Ή ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ


Πρόσφατα ανακάλυψα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι επίσημοι πίνακες που είχαν δημοσιευθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το έτος 2009, και αφορούσαν στις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, παρουσίαζαν ψευδή και εντελώς ανακριβή στοιχεία .

Οι ONIRAMA το πιο αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα, έρχονται για το πιο δυναμικό ανατρεπτικό live στο κέντρο της πόλης....

Παλιά αναγνωστικά: Ενας θησαυρός στην οθόνη σας

Παλιά βιβλία του Δημοτικού
Επιλέξτε από τη λίστα τα βιβλία που θέλετε να ξεφυλλίσετε και ταξιδέψτε μαζί τους σε άλλες εποχές που ξυπνούν αναμνήσεις και γεννάνε νοσταλγία.

Κάντε κλικ εδώ:

Και εδώ:

ΕΘΝΟΣ: Σε συναγερμό για το διδακτικό ωράριο


Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων: Μόνο αριθμούς βλέπει η τρόικα.Σε εκρηκτική κατάσταση η Ελλάδα - Να αλλάξει η μνημονιακή πολιτικη από ΤΟ ΒΗΜΑ

«Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει η κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή» είπε η Σάραν Μπάροου, γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), παρουσιάζοντας τα θλιβερά για τους Έλληνες εργαζομένους και την αγορά εργασίας συμπεράσματα πανευρωπαϊκής έρευνας, βάσεις της οποίας το 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

ΔΑΚΕ ΠΕ: Το ωράριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι στο Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ

Αθήνα, 22 - 07 - 2012

Το ωράριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι στο Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση…
Με αφορμή τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που αναφέρονται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επισημαίνει τα εξής:
 

Στις 4765 οι Συνταξιοδοτήσεις των Εκπαιδευτικών

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πίνακας με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών στη Βθμια εκπαίδευση. Ο πίνακας αυτός μαζί με τους πίνακες που δημοσιοποίησε ο κ. Μπράτης έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των φετινών αποχωρήσεων.

Στη Βθμια λοιπόν εκπαίδευση οι παραιτήσεις φθάνουν τις 3198 και στην Αθμια τις 1567. Σύνολο λοιπον 4765 συνταξιοδοτήσεις.
Την μερίδα του λέοντος την έχουν οι Φιλόλογοι με 1074 συνταξιοδοτήσεις όσες περίπου έχουν και οι δάσκαλοι. Ακολουθούν οι Μαθηματικοί με 517, οι Φυσικοί με 224, Αγγλικής 188, Γυμναστές 165. Αν λοιπόν οι φετινοί διορισμοί φθάσουν τους 1065 αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα μείνουν κενές 4000 περίπου θέσεις εκπαιδευτικών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στους κλάδους των Φιλολόγων, Φυσικών και Μαθηματικών. Αν για παράδειγμα στους φιλολόγους έχουμε 160 διορισμούς αυτομάτων θα μείνουν κενές 914 θέσεις που μαζί με τα λειτουργικά κενά ίσως να ξεπεράσουν τις 1500. Οπότε αν οι διορισμοί στις βασικές ειδικότητες είναι λίγοι τότε το Υπουργείο θα προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών.

Παραιτήσεις – αποχωρήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή
Κάντε κλικ στο παρακάτω link

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σχέδιο για μείωση των δόσεων των δανείων στο 30% του ποσού εξετάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο που θα δώσει σημαντική ανάσα στους δανειολήπτες για όσο καιρό η χώρα βρίσκεται στο μνημόνιο, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η βασική εκ των προτάσεων που εξετάζονται, έχει να κάνει με τη μείωση των καταβολών για τα δάνεια στο ένα τρίτο της τρέχουσας δόσης και μάλιστα με το υπόλοιπο ποσό να κεφαλαιοποιείται άτοκα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος πληρώνει σήμερα για ένα στεγαστικό δάνειο 1.000 ευρώ, με τη ρύθμιση θα μπορεί να καταβάλλει 300 ευρώ το μήνα για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται στο Μνημόνιο. Σημειώνεται ότι προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει λόγο για μείωση των δόσεων που καταβάλλουν οι δανειολήπτες σε ποσό το οποίο να μην ξεπερνάει το 30% του εισοδήματός τους.

Η ατυχία να είσαι ανάπηρος στην Ελλάδα του μνημονίου! Ο σχολικός Γολγοθάς των ανήμπορων παιδιών

Το να είσαι φτωχός στην Ελλάδα του μνημονίου είναι μια μεγάλη ατυχία. Το να είσαι όμως ανήμπορος λόγω αναπηρίας και η πολιτεία όχι να μη σε στηρίζει αλλά να σου ρίχνει και καθημερινά χαστούκια, είναι μάλλον εγκληματικό.
Διαβάστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανάπηρα παιδιά στην Ελλάδα του 2012!

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Τι προβλέπεται

Οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται, εξ' ολοκλήρου από τη δευτεροβάθμια στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ως εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας τις είκοσι μία (21) ώρες.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως για τη διδασκαλία στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ακολουθούν το ωράριο διδασκαλίας που προβλέπεται για την βαθμίδα αυτή.
Κατά τα άλλα ισχύουν τα εξής:
Ωράριο εκπαιδευτικών Π.Ε.
από 1-10 έτη 24 ώρες
από 10 – 15 έτη 23 ώρες
από 15-20 έτη 22 ώρες
από 20 και πάνω 21 ώρες
Στα ολιγοθέσια σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) το ωράριο παραμένει στις 25 ώρες.
Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας έχει ως εξής:
Ωράριο εκπαιδευτικών Δ.Ε.
0-6 έτη 21 ώρες
7 – 12 έτη 19 ώρες
13-20 έτη 18 ώρες
πάνω από 20 έτη 16 ώρες

Πόσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν από 1 έως 10 Ιουλίου στην Π.Ε.. Όλα τα στοιχεία ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Πόσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν από 1 έως 10 Ιουλίου στην Π.Ε.
Όλα τα στοιχεία ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Σας κοινοποιώ τους αναλυτικούς πίνακες, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στους οποίους φαίνονται οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. από 1 έως και 10 Ιουλίου 2012 , καθώς και οι αυτοδίκαιες απολύσεις λόγω ορίου ηλικίας και 35ετίας . Αν στους αριθμούς αυτούς (1378 + 28 ) προστεθούν και οι 261 παραιτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τότε ο συνολικός αριθμός αριθμός των παραιτήσεων, για όλη τη χρονιά, στην Π.Ε. ανέρχεται στις 1567.
Για να δείτε τους πίνακες κάντε κλικ εδώ

 Δημήτρης Μπράτης

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ Κ.ΜΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (23.07.2012) από ΒΗΜΑ FM



 
 O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ  Κ.ΜΑΝΤΑΣ  ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (23.07.2012)

Ο Γεν. Γραμματέας της ΔΟΕ Στ. Πετράκης , στο ραδιοφωνικό σταθμό NETRADIO , για το διδακτικό ωράριο και άλλα εκπαιδευτικά θέματα από ΝΕΤRADIO


  Ο Γεν. Γραμματέας της ΔΟΕ Σταύρος Πετράκης , στο ραδιοφωνικό σταθμό NETRADIO , για το διδακτικό ωράριο και άλλα εκπαιδευτικά θέματα

Επιστολή σε Υπουργό για αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών

Αρ. Πρωτ:1259 Αθήνα 23/7/2012

Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Κοιν:
1. Μ.Μ.Ε.
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

Κύριε Υπουργέ,
            Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με εσάς προσωπικά και τον Υφυπουργό  Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2012 μετά από πρόσκλησή σας, υπήρξε η κατηγορηματική διαβεβαίωσή σας, πως οτιδήποτε εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι προϊόν διαλόγου και όχι αιφνιδιασμού και επιβολής, καθώς όπως δηλώσατε πρέπει να υπάρχει κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου.
            Διαβεβαιώσατε επίσης πως τα νέα μέτρα των 11 δις ευρώ που προβλέπονται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών δε θα θίξουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς καθώς ήδη έχουν πληρώσει και μάλιστα «ακριβά».
            Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια, απαντήσατε όπως και ο προκάτοχός σας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, «ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα».
            Πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων, ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου, αποκρύπτοντας τεχνηέντως πως το ωράριο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (21-25 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και 30 εργασιακής απασχόλησης) και δε συντρέχει κανένας παιδαγωγικός λόγος αλλαγής του. Τα μόνα που υπολείπονται τραγικά των χωρών αυτών είναι οι χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση και οι μισθοί των εκπαιδευτικών!!!
            Η εμμονή στην οικονομική προσέγγιση της εκπαίδευσης αδιαφορώντας για τους ποιοτικούς δείκτες της, είναι μια λανθασμένη οπτική και θα βρει απέναντί της τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου από τα διαρκή χτυπήματα εις βάρος του, τα οποία δε έχουν σταματημό.
            Σας καλούμε να σταματήσετε στη γέννησή του κάθε σενάριο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο και να περιφρουρήσετε τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που εσείς δηλώσατε πως πρέπει να υπάρχει.
 

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στο ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από TA NEA

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΟΛΜΕ στις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών. Με ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα έχει αρνητική επίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι καθηγητές αναφέρονται σε έκθεση του ΟΟΣΑ, στην οποία βασίζεται η πρόταση για την αύξηση του ωραρίου και η οποία όπως τονίζουν, «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας μας».

Σε πλήρη ακινησία οι διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις, οι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις αναληρωτών Εκτύπωση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ένα μήνα, περίπου, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε πλήρη ακινησία βρίσκονται οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών Π.Ε. (αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών).
Συγκεκριμένα: 
1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς - πανεπιστήμια
            Ενώ η αρχική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ήταν ότι οι αποσπάσεις σε φορείς θα ανακοινώνονταν ως τις 20 Ιουλίου, ακόμη δεν ανακοινώθηκαν. Διάφοροι «παρατρεχάμενοι» στο Υπ. Παιδείας «γράφουν» και «σβήνουν» ονόματα κατά το δοκούν, παρακάμπτοντας τις προτάσεις των ΑΠΥΣΠΕ και των πανεπιστημίων. Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις σε φορείς και πανεπιστήμια δε γίνονται από το ΚΥΣΠΕ αλλά με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ύστερα από πρόταση των ΑΠΥΣΠΕ και των πανεπιστημίων. Στην επιτροπή για τις αποσπάσεις, τόσο εμείς όσο και οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ζητήσαμε την πλήρη μοριοδότηση και αυτών των αποσπάσεων, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται μια κατάσταση πελατειακού κράτους της δεκαετίας του ’50, που αποτελεί ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
           Ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ να πραγματοποιηθούν τέλη Ιουλίου, τίποτε νεότερο δεν υπάρχει γι’ αυτό. Ακόμα δεν έχει ορισθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου. Έχουν, βέβαια, ζητηθεί από τις Δ/νσεις Π.Ε. τα κενά, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία. Φαίνεται ότι η ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό των αιτήσεων που θα ικανοποιηθούν, αφού θα υπάρξουν λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών.
3. Προσλήψεις αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών
            Ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή. Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα Ειδικής Αγωγής, φαίνεται πως θα εκδοθεί στο τέλος του μήνα. Κατά την εκτίμησή μου πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των προσλήψεων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Σε ό,τι αφορά στους μόνιμους διορισμούς, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Δ.Ο.Ε. ότι θα είναι 1065 (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), αριθμός που δεν επαρκεί, σε καμία περίπτωση, για να καλυφθούν τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση.
4. Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
            Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας απέρριψε τέσσερις αιτήσεις συναδέλφων στους οποίους το ΚΥΣΠΕ (με πλειοψηφία 4-1) είχε εγκρίνει την αμοιβαία μετάθεσή τους, επειδή ήταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ και δεν είχαν οργανική θέση. Αποδέχθηκε την εισήγηση της Διοίκησης, που ήταν απορριπτική και όχι την πρόταση του Συμβουλίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία δε σέβεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όφειλε να αναπέμψει την απόφαση στο Συμβούλιο και όχι να διαγράψει ονόματα.
            Καλώ τους συναδέλφους των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν να υποβάλουν ένσταση εντός 15 ημερών, όπως ορίζει η νομοθεσία.
5. Μετατάξεις από τη Β/θμια στην Α/θμια
            Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο ενημερωτικό μου στις καλένδες παραπέμπεται το θέμα των μετατάξεων 500 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Β/θμιας (Γερμανικής, Γαλλικής, Πληροφορικής, κλπ.) στην Α/θμια. Μέχρι σήμερα καμιά διαδικασία δεν έχει γίνει, ούτε έχουν καθορισθεί κριτήρια γι’ αυτές τις μετατάξεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Είναι βέβαιο ότι οι καθυστερήσεις αυτές θα έχουν άμεση επίπτωση τόσο στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όσο και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, για μια ακόμη χρονιά, δε θα γνωρίζουν ως την τελευταία στιγμή που θα πρέπει να παρουσιασθούν το Σεπτέμβρη. Η πολιτική ηγεσία οφείλει, άμεσα, να προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσουν ομαλά τα σχολεία του Σεπτέμβρη και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στη θέση τους.

                                                                       Δημήτρης Μπράτης