Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τα λειτουργικά κενά με βάση τα οποία έγινε ο β΄κύκλος των αποσπάσεων στην Π.Ε.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Σας κοινοποιώ πίνακες με τα λειτουργικά κενά ,ανά διεύθυνση Π.Ε. , με βάση τα οποία έγινε ο β΄ κύκλος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , επισημαίνοντας τα εξής :
  1. Μετά το β΄ κύκλο των αποσπάσεων τα λειτουργικά κενά ανά περιοχή έχουν αλλάξει . Δεν έχει βέβαια διαφοροποιηθεί ο συνολικός αριθμός των λειτουργικών κενών.
  2. Ο αριθμός των λειτουργικών κενών στην Π.Ε. στις ειδικότητες ΠΕ06 (Αγγλικής) και ΠΕ11 (Φ. Αγωγής) είναι μειωμένος σε σχέση με την α΄ φάση (1158 ΠΕ06 α΄ φάση - 849 β΄ φάση. 885 ΠΕ11 α΄ φάση - 652 β΄ φάση ) , επειδή διατέθηκαν στην Π.Ε. συνάδελφοι, αυτών των ειδικοτήτων, από τη Β/θμια.
  3. Για την πρόσληψη των προσωρινών αναπληρωτών έχουν ζητηθεί εκ νέου τα κενά απ΄ όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις μετά τις 5 Σεπτεμβρίου , όπως ανακοινώθηκε.
  4. Για να δείτε τα κενά κάντε κλικ εδώ

Πίνακας με τα 72 μέτρα για την κάλυψη των 11,9 δις.

Ο λογαριασμός που θα πληρωσει η Παισεία τη διετία 2013-2014. Για να δείτε τον πίνακα πατήστε εδώ:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ στα σχολεία - Ονόματα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίζονται σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι διορισμοί ανά κλάδο και κατηγορία διορισμών έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • 5 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων
[ 2 από τον ενιαίο πίνακα (40%) και 3 από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ (60%) ]
  • 35 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών
[ 14 από τον ενιαίο πίνακα (40%) και 21 από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ (60%) ]

Με νεότερο δελτίο τύπου θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, στις οποίες διορίζονται, για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
Για τον πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων πατήστε εδώ.
Για τον πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών πατήστε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι επαφές του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τα πολιτικά κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, συνεχίστηκαν με τη συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  Αλέκα Παπαρήγα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκο Σοφιανό και τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε αναφορά σε όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση  σχολικών επιτροπών, μισθοί εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νέους, αξιολόγηση, μετεκπαίδευση, επιμόρφωση, μηδενικό αριθμό διορισμών, εργασιακή εφεδρεία, κατάργηση εκπαιδευτικών αδειών, εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού).

Υπουργείο Παιδείας :Απόφαση μετάταξης Εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο της Δ/θμιας Εκπ/σης και από την Πρωτ/θμια στη Δ/θμια Εκπαίδευση

 Απόφαση μετάταξης Εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο της Δ/θμιας Εκπ/σης και από την Πρωτ/θμια στη Δ/θμια Εκπαίδευση
 
Ανοίξτε εδώ:

Ο υφ. Παιδείας στη Βουλή για το ωράριο των εκπαιδευτικών, για διορισμούς εκπαιδευτικών, πλεονάζοντες και αποσπάσεις

os.gr
Έγγραφο σχετικά με τις προθέσεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης διαβίβασε στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου , ύστερα από σχετική ερώτηση της Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
esos.gr
Έγγραφο σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς κατά το νέο σχολικό έτος διαβίβασε στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου , ύστερα από σχετική ερώτηση της Βουλευτού Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Β΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

 Μπράτης Δημήτρης Παληγιάννης Βασίλης
 Αιρετοί ΚΥΣΠΕ                                                                                                                  Αθήνα , 30-08-2012

Β΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Ανακλήσεις - τροποποιήσεις.
Όλα τα ονόματα
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
            Σας κοινοποιούμε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Π.Ε. των οποίων οι αιτήσεις απόσπασης εγκρίθηκαν κατά τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ στις 28, 29 και 30 Αυγούστου 2012, επισημαίνοντας τα εξής :
1. Ο β΄ κύκλος των αποσπάσεων έγινε με βάση τα λειτουργικά κενά που κατέθεσε στο ΚΥΣΠΕ η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Ως αιρετοί διαφωνήσαμε αμφισβητώντας τα κενά , ως προς τα ΠΥΣΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας , αφού άλλα κενά έδωσαν οι Δ/ντές Εκπαίδευσης και άλλα απέστειλε η Περιφερειακή Διεύθυνση. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών , ως προς τα κενά, και στο τέλος να την "πληρώνουν" οι συνάδελφοι και να ταλαιπωρούνται.
2. Και αυτές οι αποσπάσεις έγιναν με πλήρη μοριοδότηση , όπως προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας.
3. Εκκρεμεί , ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
4. Έγιναν δεκτές όλες οι ανακλήσεις και οι τροποποιήσεις αποσπάσεων που επικαλούνταν σοβαρούς λόγους.
 ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
 ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
 ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ
Δημήτρης Μπράτης
Παλληγιάννης Βασίλης

  Έρχονται με απόσπαση στην Ευρυτανία 2 Π.Ε. 70 (Δασκάλων)




ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕ70
ΕΥΒΟΙΑ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΚΑΡΦΗ
ΕΛΕΝΗ
ΠΕ70
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Aπό την Ευρυτανία φεύγουν με απόσπαση 5 Π.Ε. 70 (Δασκάλων) και 1 Π.Ε. 60 (Νηπιαγωγών).

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΠΕ70
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΖΑΡΚΑΔΑ
ΜΑΡΙΑ
ΠΕ70
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΚΑΦΦΕ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΕ70
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΕΛΛΑ
ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΕ60
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΣΙΓΑΡΑ
ΜΕΤΑΞΙΑ
ΠΕ70
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΦΡΟΞΥΛΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕ70
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνάντηση ΔΟΕ με την Αλέκα Παπαρήγα


Για «νέο σφαγιασμό -οικονομικό αλλά και κοινωνικό σε ότι αφορά τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας- στην Παιδεία με πάρα πολύ μεγάλες συνέπειες στο χώρο των δημοτικών σχολείων και τους εργαζόμενους δάσκαλους», έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στους αγώνες αλλά και θα συμβάλλει στην ευρύτερη συσπείρωση των εργαζομένων και εν προκειμένω της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των δασκάλων.

Η κ. Παπαρήγα έθεσε ως άμεσα αιτήματα τη θέρμανση των σχολείων και γενικότερα τη λειτουργία τους, τόνισε δε ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πως «η επιχορήγηση πρέπει να γίνει από το κράτος, από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας».
«Δεν δεχόμαστε να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω, στο όνομα της πληρωμής του χρέους και της στρατηγικής παραμονής της χώρας στο ευρώ και, με αυτή την λογική, διατυπώνουμε και άμεσα αιτήματα πάλης, αλλά και την ανάγκη για ριζική αλλαγή σε όλο το φάσμα της Παιδείας», είπε η κα Παπαρήγα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς έκανε λόγο για «έγκλημα που συντελείται στο χώρο της Παιδείας αυτή την στιγμή», προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, ξεκινώντας με την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Σεπτέμβρη ως πρώτο μήνυμα, με το "πρώτο κουδούνι" στα σχολειά μας».
 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΣΤΕΛΕΧΗ: Το χρονοδιάγραμμα για αναπληρωτές και αποσπάσεις-τοποθετήσεις για τη νέα σχολική χρονιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Μαραθώνια» ήταν η σημερινή- «κεκλεισμένων των θυρών» στους εκπαιδευτικούς συντάκτες –σύσκεψη (κράτησε 5 ώρες) που πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Σωτήρη Γκλαβά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο υπουργός Παιδείας , οποίος φάνηκε αισιόδοξος για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Από την πλευρά τους ο κάθε Περιφερειακός Διευθυντής περιέγραψε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα γενικότερα λειτουργικά προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα σχολεία , λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Ο υπουργός Παιδείας με τον κ. Γκλαβά διαβεβαίωσαν πως έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη των κενών και ανακοίνωσαν:
-Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα ανακοινωθούν μεταξύ 5-7 Σεπτεμβρίου , έτσι ώστε να είναι στις θέσεις τους το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου.
- Οι αποσπάσεις και τοποθετήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου.
Το κλίμα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ήταν πολύ καλό.

Συλλογή στοιχείων για τα προβλήματα χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών από ΔΟΕ

 
Αθήνα 28 Αυγούστου 2012
Προς
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Συνάδελφοι
Προκειμένου το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να έχει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα προβλήματα χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών παρακαλούμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένο μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012 τον επισυναπτόμενο πίνακα.
Η συμβολή σας στην ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είναι καθοριστική και για αυτό σας παρακαλούμε να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε τα στοιχεία να είναι απόλυτα ακριβή. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ Κ. ΜΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (kontra channel)-ΟΛΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (kontra channel) from Δ.Ο.Ε. on Vimeo.

Αίτημα για στήριξη κινητοποίησης της ΔΟΕ από την ΑΔΕΔΥ




 
Αρ. Πρωτ. 1288                                                        Αθήνα 28 Αυγούστου 2012

                                                                                                                                    Προς

                                                     Tον Πρόεδρο  της ΑΔΕΔΥ

                                                                                                          κ. Κώστα Τσικρικά

                                               Κοιν.: Συλλόγους Δ/Ν

                                          M.M.E.

Συνάδελφε Πρόεδρε
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου 2012.
Θεωρώντας πως η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να είναι από το σύνολο των δυνάμεων της εργασίας, σας καλούμε να στηρίξετε την κινητοποίησή μας, εξαγγέλλοντας απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την ίδια ημερομηνία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ ΜΠΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ,ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΑΔΙΚΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΕ ΜΙΑ ΔΝΣΗ ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 450 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ...Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!

Συνεχίζεται και αύριο 30-8-2012 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για το β΄ κύκλο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Σας ενημερώνω ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για το β΄ κύκλο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα συνεχιστεί και αύριο 30-8-2012, λόγω μη ολοκλήρωσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όλων των διαδικαστικών ζητημάτων. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της αυριανής συνεδρίασης.
Ακόμη, σας κάνω γνωστό, ότι στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν 27 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Δημήτρης Μπράτης

Προγραμματισμός Προσλήψεων Γ΄ τριμήνου 2012

Συνολικά 2.058 προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί:
- 1.170 προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
- 580 προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
- 225 προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
- 76 προσλήψεις στη σχολή Δικαστών
- τέσσερις προσλήψεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ίδρυμα Ελπίδα)
- τρεις προσλήψεις για την Εκτέλεση Δικαστικών Αποφάσεων

Επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου για τα πιστοποιητικά υγείας των μαθητών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΊΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προωθεί την διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης πιστοποιητικών Υγείας για την εγγραφή των μαθητών στις δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται άμεσα, με ευθύνη των διοικητών των ΥΠΕ, κλιμάκια Ιατρών με ειδικότητες Οδοντιάτρων, Καρδιολόγων, Οφθαλμιάτρων και κατά περίπτωση Παιδιάτρων, που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς, με κατάλληλο προγραμματισμό, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και στα κέντρα υγείας.
Τα κλιμάκια πρόκειται να συγκροτηθούν για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 με προοπτική εφαρμογής της διαδικασίας αυτής για τις εγγραφές των μαθητών στα προσεχή έτη. Η εν λόγω ενέργεια αποσκοπεί στην απλοποίηση έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού για τους μαθητές, διευκολύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους γονείς και αποσυμφορώντας τις υπηρεσίες Υγείας.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=71716

Τα βιβλία της καινούργια σχολικής χρονιάς 2012-2013 σε Ηλεκτρονική Μορφή

Όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά από την Πρώτη Δημοτικού μέχρι την Γ' Λυκείου έχουν αγχωθεί με το θέμα των βιβλίων της καινούργια χρονιάς
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για σας τα βιβλία της καινούργια χρονιάς σε ηλεκτρονική μορφή.
Οπότε μην περιμένετε, κατεβάστε όλα τα βιβλία , Δημοτικού και Γυμνασίου όπως ακριβώς θα είναι στην φετινή διδακτέα ύλη

Α´βάθμια εκπαίδευση

Δημοτικό  -  63 διαθέσιμα μαθήματα
Α´ Δημοτικού  -  7 διαθέσιμα μαθήματα
Β´ Δημοτικού  -  7 διαθέσιμα μαθήματα
Γ´ Δημοτικού  -  9 διαθέσιμα μαθήματα
Δ´ Δημοτικού  -  10 διαθέσιμα μαθήματα
Ε´ Δημοτικού  -  15 διαθέσιμα μαθήματα
ΣΤ´ Δημοτικού  -  15 διαθέσιμα μαθήματα


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς με παιδιά στο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, ενώ την επόμενη ημέρα την Τετάρτη οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα απεργήσουν ,με απόφαση του κορυφαίου συνδικαλιστικού τους οργάνου , την ΔΟΕ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολικό έτος ισχύουν τα ακόλουθα:

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2012-2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε σήμερα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2012-2013

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ FLASH ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ (27-08-2012)



 
 O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ FLASH ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ (27-08-2012)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ K. ΜΑΝΤΑΣ ΣΤOΝ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ (28-08-12)



 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ K. ΜΑΝΤΑΣ ΣΤOΝ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

ΝΕΤ : ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

ΝΕΤ : ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ from Δ.Ο.Ε. on Vimeo.

ΕΣΠΑ: Εισαγωγική επιμόρφωση για νεοδιόριστους και προσλαμβανόμενους ως αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σχολικού έτους 2012-2013

Το πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς του σχολικού έτους 2012-2013 απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στα δύο προηγούμενα σχολικά έτη και δεν τους έχει χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης. Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος στα Π.Ε.Κ. για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς θα ολοκληρωθεί σε 100 επιμορφωτικές ώρες.
  • Η Α’ φάση θα έχει διάρκεια 45 ώρες.
  • Οι φάσεις Β’ και Γ’ έχουν συνολική διάρκεια 55 ώρες (35 ώρες για τη Β’ φάση και 20 ώρες για τη Γ’).
     

Ενημέρωση για τις Β΄ αποσπάσεις από το Δημήτρη Μπράτη.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΓΙΑ ΤΟ Β ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ...Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΥΡΙΟ!

Υπουργείο Παιδείας: Ανανεώθηκαν σήμερα 27/8 οι προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

 
image  Πίνακες κατάταξης κατηγοριών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ.10 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ'Α)
      Ενημερώσεις:
     27-08-2012
     23-08-2012: Πρώτη Ανάρτηση.



image   Ενιαίος Πίνακας Διορισμών
      Ενημερώσεις:
      27-08-2012: ΠΕ60
      21-08-2012: ΠΕ60, ΠΕ70.

      13-08-2012: Πρώτη ανάρτηση πινάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

      10-08-2012: Πρώτη ανάρτηση πινάκων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.




image   Πίνακες κατάταξης 24μηνου
      Ενημερώσεις:
      27-08-2012
      13-08-2012: Πρώτη ανάρτηση πινάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

      10-08-2012: Πρώτη ανάρτηση πινάκων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών έως τις 30/6/2013

Παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών έως τις 30/6/2013 και νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογες δυσλειτουργίες τα επόμενα έτη προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «με δεδομένο τον κίνδυνο 200.000 μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα να μείνουν ακάλυπτοι όσον αφορά στη μεταφορά τους κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους κατ΄ εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη, η ηγεσία του ΥΠΕΣ, ανέλαβε την ευθύνη να δώσει άμεσα πρακτική και θεσμική λύση στο ζήτημα».
Ειδικότερα, η λύση που προκρίνεται από το υπουργείο περιλαμβάνει τα εξής:
-Κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα παρατείνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς ως τις 30/6/2013 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17% μετά από συνεννόηση και με τους μεταφορείς, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών και εξοικονομώντας περίπου 25 εκατ. ευρώ.
- Κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις Περιφέρειες, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της διαδικασίας.
-Έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών, μεταφορέων και ΕΝΠΕ για την αναδιαμόρφωση της ΚΥΑ ως το τέλος του έτους, ώστε οι νέοι διαγωνισμοί που θα προκύψουν για το σχολικό έτους 2013-2014 να γίνουν μέσα από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο.
- Αναγνώριση των οφειλομένων από το παρελθόν χρημάτων προς τους μεταφορείς ως οφειλές του κράτους.
- Αμεση καταβολή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 21 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων στους μεταφορείς και σταδιακή καταβολή του υπολοίπου.
- Προώθηση της ένταξης και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 για τη μεταφορά μαθητών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, που θα αρχίσουν να εξοφλούνται μετά την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου «διασφαλίζουν τη μεταφορά των μαθητών για την περίοδο 2012-13, εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογες δυσλειτουργίες τα επόμενα έτη, αποπληρώνουν μέρος των οφειλομένων στους μεταφορείς και μειώνουν τις κρατικές δαπάνες καταρχήν κατά 17%».