Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Υπό εξέταση όλες οι αναρρωτικές άδειες που έχουν πάρει οι Δ.Υ., για απολύσεις

Απολύσεις για τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους.
Υπό εξέταση όλες οι αναρρωτικές άδειες και οι απουσίες στο δημόσιο. Πώς θα αξιοποιηθεί το προσωπικό μητρώο κάθε υπαλλήλου.
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν μετά τους επίορκους και οι «κοπανατζήδες» του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», θα επανεξεταστούν όλες οι αναρρωτικές άδειες, που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας του κάθε υπάλληλος με στόχο να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας.
Επίσης θα εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασίας τους και είχαν χαρακτηριστεί «αδικαιολογήτως απόντες».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που πληρώνονται κανονικά, δεν εμφανίζονται στη δουλειά τους και καλύπτονται από τους προϊσταμένους ή και τους συναδέλφους τους.
Στα πλαίσια της αξιολόγησης των υπαλλήλων, τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί, θα μπουν στο προσωπικό μητρώο κάθε υπαλλήλου μαζί με τα τυπικά προσόντα τους τίτλους σπουδών και την προϋπηρεσία τους.
Το μητρώο αυτό θα αξιοποιηθεί και για την επιλογή υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου