Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πρόκειται να έχουν καμία μεταβολή στο ωράριό τους.Οι τροπολογίες για δημόσιους εκπαιδευτικούς και ιδιωτικό τομέα όπως κατατέθηκαν στη Βουλή


Οι τρεις τροπολογίες για δημόσιους εκπαιδευτικούς και ιδιωτικό τομέα όπως κατατέθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
Το non paper του Υπουργείου Παιδείας για την Α/Θμια
Το Υπουργείο παιδείας εξέδωσε «non paper» με τις εξής  διευκρινίσεις. Διαβάστε το:
Κατά 2 ώρες – και όχι κατά 4, όπως λανθασμένα γράφτηκε – αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών, που έχουν περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως διευκρινίζουν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας, αυτή η παρανόηση οφείλεται σε λάθος ερμηνεία της εγκυκλίου που διέρρευσε χθες στη δημοσιότητα.
Άλλωστε, η αύξηση κατά 2 ώρες θα γίνει οριζόντια και σε κάθε επίπεδο ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενώ θα ισχύσει μόνο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πρόκειται να έχουν καμία μεταβολή στο ωράριό τους.

Τέλος, στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη για αποφευχθούν απολύσεις εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία. Δάσκαλοι και καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να απασχολούνται τις δύο επιπλέον ώρες για ενισχυτική διδασκαλία ή για αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο του ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου