Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Με επιτυχία η 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων ΕκπαιδευτικώνΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Κι οι δάσκαλοι χορεύουν υπέροχα…



Μια υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Συνεδριακού Κέντρο Καρπενησίου και παρακολούθησαν την 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, αυτή την φορά ήταν ο «οικοδεσπότης» σύλλογος που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την 3η συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχαν οι Συλλόγοι Φθιώτιδας, Λειβαδιάς, Θήβας και Χαλκίδας.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στις 7 το απόγευμα, η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου γέμισε από Ελλάδα και  παραδοσιακούς ήχους. Οι χορευτές μέσα από τους χορούς τους ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους από τη Θράκη έως τα Δωδεκάνησα, από την Μαύρη Θάλασσα έως την Μικρά Ασία και από εκεί μέχρι την ορεινή Ευρυτανία. 
Την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Φθιώτιδας που παρουσίασε χορούς της Θράκης. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας και οι Χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Μαύρης θάλασσας παρουσιάστηκαν από το Σύλλογο Λειβαδιάς. Τέλος, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ευρυτανίας παρουσίασε ξεχασμένους χορούς της Ευρυτανίας, υπό τη συνοδεία των μουσικών Αναστάσιου Ηλιόπουλου (Φλογέρα)  Ελένης Δαράβαλη (Σαντούρι)  Γιάννη Δαράβαλη (Λαούτο)  και Κώστα Καραγιάννη (Κρουστά).

Η υπέροχη αυτή πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών αξίζει πολλά μπράβο και αποδεικνύει περίτρανα πως η δουλειά των δασκάλων δεν σταματάει μόνο στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας, δίνοντας έτσι το ερέθισμα στους μαθητές να αγαπήσουν και να μάθουν περισσότερο για την ελληνική παράδοση. 
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ ο χορός και το γλέντι συνέχισε στο Ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ υπό τους ήχους της ορχήστρας του Δημήτρη Κώτσικα, η οποία συνόδευσε και τα χορευτικά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσαπρούνης και πλήθος κόσμου που γέμισαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. 
Κλείνοντας να συγχαρούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας τόσο για την άψογη διοργάνωση όσο και για την εν γένει παρουσία του, να αναφέρουμε πως η βοήθεια του Δήμου Καρπενησίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και των χορηγών ήταν πολύτιμη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τέλος, το ραντεβού των δασκάλων ανανεώθηκε για του χρόνου στο Σχηματάρι, όπου θα πραγματοποιηθεί η 4η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.



Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου