Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΟΜΟΥ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΜΟΡΓΟΥ   6        ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  Τ.Κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986 - http://daskaloievrytanias.blogspot.com

 πληροφοριεσ :    ΜΟΤΣΙΟΛΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ        ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 

                             τηλ.   6937810060                       thλ.   6973742480                   

                                                                                           ΠΡΟΣ
                                                                                                                                                                ερτ M.M.E.   Δ.Ο.Ε.  
             MEΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ημερ: 12/ 06 / 13                                                                             

 Θέμα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

(Μνήμες κάποιου Απρίλη)
26η Απρίλη 1941. Οι γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα.
Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών! Θα ακούσετε την τελευταία φωνή της Ελευθέρας Ελλάδος… Σε λίγο δεν θα υπάρχει ο ελληνικός σταθμός. Στην Αθήνα κανείς δεν κοιμήθηκε την νύκτα εκείνη. 
12/6/2013. Ούτε τη νύχτα που πέρασε κοιμήθηκε κανείς
Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά χθες το απόγευμα στις 6.00 μμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ  με μια δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που άνοιξε το δρόμο για διαδικασίες εξπρές στην κατάργηση φορέων και δημοσίων οργανισμών. Ο θάνατος της ΕΡΤ παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές. Ούτε καν η χούντα την περίοδο της δικτατορίας δεν τόλμησε να αφαιρέσει από τον Ελληνικό λαό το δικαίωμα της Ενημέρωσης. Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα της ενημέρωσης. Δημοκρατία και ελευθερία της έκφρασης πάνε μαζί..
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας καταδικάζει την πρωτοφανή ενέργεια κλεισίματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
Η ΕΡΤ για εμάς τους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας ήταν και θέλουμε να είναι μέσο ενημέρωσης, εκπαίδευσης, διάδοσης πολιτισμού, διασκέδασης. Με τα προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης, όσο και με τα αρχεία της, η ΕΡΤ στάθηκε πολύτιμος αρωγός των εκπαιδευτικών, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της εκπαίδευσης των μαθητών μας.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, είναι δημόσιο αγαθό που πληρώνεται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και δε βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η ΕΡΤ δεν είχε έσοδα, και είχε παραπλήσιο προσωπικό. Μάλιστα. Και τα σχολεία δεν έχουν έσοδα. Και τα νοσοκομεία δεν έχουν έσοδα. Ας τα κλείσουμε όλα λοιπόν!
Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.
Η πραγματική εξυγίανση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της και να υπηρετεί ένα και μοναδικό στόχο: την πληρέστερη ενημέρωση μέσω της πραγματικής αλήθειας και την ψυχαγωγία του Έλληνα φορολογούμενου και όχι τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.
Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα κόμμα. Αντί οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να βγάζουν ανακοινώσεις και να διαφωνούν στη διαδικασία, ας κάνουν τη σωστή κίνηση...
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ…!!
Σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αύριο η σειρά η δικιά μας...
" Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... " Μπρεχτ.

Ζήσαμε να δούμε την Δημόσια τηλεόραση να εκπέμπει πειρατικά! Δεν μπορεί... μήπως είναι η αρχή του τέλους;...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου