Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μουσική πανδαισία από τους μαθητές της Σχολής παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Εν. Ευρυτάνων Αγίων Ταξίδι σε ξεχασμένες πατρίδες



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 το απόγευμα η καθιερωμένη συναυλία των μαθητών της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, επί τη λήξη των μαθημάτων.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή και στο πολλαπλό όφελος των μαθητών. 

Επίσης ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, Πρόεδρος και ιδρυτής της Σχολής, εφημέριος της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, όπου στεγάζεται και λειτουργεί η Σχολή αλλά και εμπνευστής της διοργάνωσης της συναυλίας, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου για την καθοριστική συμβολή του στην δημιουργία της Σχολής αυτής και στο σημαντικό έργο που επιτελείται. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην Δημοτική αρχή Καρπενησίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, για την εν γένει συμπαράστασή τους στη Σχολή, τον καθηγητή Τάσο Ηλιόπουλο και όλους τους δασκάλους για το έργο τους και φυσικά στους γονείς και μαθητές για την προσπάθειά τους καθώς και τα μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική. 
Το πρώτο μέρος της υπέροχης αυτής παραδοσιακής μουσικής πανδαισίας, που ήταν αφιερωμένη στην κινηματογραφική (ελληνική και ξένη) και τη μικρασιατική μουσική ξεκίνησε με έντεχνο πρόγραμμα. Ακολούθησαν μουσικές από το ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, ενώ μια άλλη αίσθηση έδωσε η μικρή πινελιά σε ροκ ρυθμούς. Τέλος, το πρόγραμμα έκλεισε με αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική της Μικράς Ασίας, ταξιδεύοντας μας στις χαμένες πατρίδες. 
Να επισημάνουμε ότι η Διδασκαλία των οργάνων: Αρμόνιο και Ακορντεόν στην Σχολή έγινε από την Καθηγήτρια Μουσικής κ. Γεωργία Πουλοπούλου- Ανδρεάκη. Η διδασκαλία Κλασικής, Ακουστικής, Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσο έγινε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Ιωάννη Συγγούνη. 
Το πιάνο και σαντούρι διδάχτηκε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο και το Βιολί από την Καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Αποστολοπούλου.
Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Νίκος Σουλιώτης, Κλεομένης Λάππας, Βάσω Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης, πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, αρκετά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο. 

Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου