Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών. Το χρονοδιάγραμμα και όλη η πληροφόρηση

retired_teacher_mug

Τo xρονοδιάγραμμα για έξοδο των εκπαιδευτικών

Το απώτερο όριο υποβολής δεύτερης παραίτησης είναι η 8η Αυγούστου, ενώ εάν δεν υποβληθεί, η υπαλληλική σχέση θεωρείται λυθείσα την 9η Αυγούστου
Από την 1η έως τις 10 Ιουλίου πρέπει να υποβληθεί δήλωση αποχώρησης από την υπηρεσία (παραίτηση) από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν τη δεύτερη παραίτηση σε χρονικό διάστημα από τη 16η μέχρι την 30ή ημέρα μετά την υποβολή της πρώτης παραίτησης.


To xρονοδιάγραμμα για έξοδο των εκπαιδευτικών
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί δεύτερη παραίτηση, η υπαλληλική σχέση θεωρείται ότι λύεται με την παρέλευση άπρακτης προθεσμίας ενός μηνός από την υποβολή της πρώτης παραίτησης, εφόσον ενδιαμέσως δεν ανακληθεί. Ετσι φέτος το απώτερο όριο υποβολής δεύτερης παραίτησης είναι η 8η Αυγούστου, ενώ εάν δεν υποβληθεί δεύτερη παραίτηση η υπαλληλική σχέση θεωρείται λυθείσα την 9η Αυγούστου.
Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός επιθυμεί να αποχωρήσει σε χρονικό διάστημα εντός της σχολικής χρονιάς, δεν έχει το σχετικό δικαίωμα, εκτός εάν υποβάλει αίτηση παραίτησης για εξαιρετικούς λόγους, που θα γίνει αποδεκτή με υπουργική απόφαση ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΚΥΣΔΕ ώστε τότε να δοθεί η δυνατότητα παραίτησης εντός της χρονιάς και εκτός του συγκεκριμένου «παραθύρου» που αναφέρθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος καταργήθηκε η χορήγηση των τρίμηνων αποδοχών και αντικαταστάθηκαν από την προσωρινή σύνταξη του ν. 4151/2013. Ετσι όσοι εκπαιδευτικοί ανοίξουν φέτος την πόρτα εξόδου, μπορούν να λαμβάνουν μέχρι την έκδοση της συνταξιοδοτικής τους απόφασης το 50% των συντάξιμων αποδοχών τους του Οκτωβρίου του 2011.
To xρονοδιάγραμμα για έξοδο των εκπαιδευτικών
Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, τους γονείς τουλάχιστον τριών τέκνων αλλά και τους γονείς παιδιών με αναπηρία (ή προστάτες μέλους της οικογένειας με αναπηρία). Σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσοστό της προκαταβολής σύνταξης ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των αποδοχών του Οκτωβρίου του 2011.
To xρονοδιάγραμμα για έξοδο των εκπαιδευτικών
Η αίτηση συνταξιοδότησης υποβάλλεται μετά τη δεύτερη παραίτηση ή μετά την άπρακτη πάροδο μηνός από την πρώτη. Η συνταξιοδοτική απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο εκδίδεται σε περίπου 7 μήνες. Σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης η σχετική απόφαση εκδίδεται πρώτα για το Δημόσιο και μετά τροποιείται. Θα πρέπει να διευκρινισθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί εμπίπτουν στις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Αυτό διότι και η περίοδος ως αναπληρωτής συνταξιοδοτικά είναι περίοδος χρόνου ΙΚΑ και επομένως θα απαιτηθούν διαδικασίες διαδοχικής ασφάλισης.
ΕΘΝΟΣ / ΔΟΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Link : http://xenesglosses.eu/2013/06/syntaxiodotisi-ekpaideutikon-to-xro/#ixzz2WZm8L9WX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου