Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Φθηνές διακοπές; Φύγαμε! Ποιοι και πόσο επιδοτούνται!

Σε μια περίοδο που έχουν «τρυπήσει» τα πορτοφόλια μας και δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για πολυτέλειες, έρχεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» το οποίο επιδοτεί 72.000 συμπολίτες μας να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν φθηνότερες διακοπές. 

Το υπ. Τουρισμού επιχορηγεί επιχειρήσεις με ένα ποσό για κάθε δικαιούχο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», από 6 έως 14 ευρώ τη βραδιά ανάλογα το κατάλυμα που θα επιλέξετε να μείνετε. Ωστόσο θα απαιτηθεί και κάποια δική σας συμμετοχή για να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό του ενοικίου, το οποίο όμως μπορεί να είναι ελάχιστο αν είστε καλοί στο παζάρι. Δηλαδή θα εξαρτηθεί και από την δική σας δεινότητα στο παζάρι, το πόσο θα πληρώσετε συνολικά τη βραδιά στις εξαήμερες διακοπές σας. Και επειδή η σαιζόν είναι κακή για τους επιχειρηματίες, πιστέψτε μας, παίρνει πολύ παζάρι και μπορείτε να πετύχετε πολλά!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 72.000 άτομα, θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014. Ειδικότερα θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους. Η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
Στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Το όριο του εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι 16.000 ευρώ, 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Τουριστικοί προορισμοί και διάρκεια διακοπών
Οι κάτοχοι των δελτίων «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2014.

Που θα μείνετε
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Διάθεση των δελτίων και ηλεκτρονική ενημέρωση των δικαιούχων :
•Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.
•Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Επιδότηση Ε.Ο.Τ.:
Ο Ε.Ο.Τ. επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής:
-Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες: € 14,00
κατοικίες και επαύλεις
-Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα: € 12,00
ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων
-Κατασκηνώσεις (θέση Σκηνής, Τροχόσπιτου): € 6, 00

Οικονομική συμμετοχή δικαιούχου:
Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων και των προστατευομένων μελών τους, ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για παραμονή σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων / Διαμερισμάτων, Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών και Επαύλεων, οικίσκων camping και για θέσεις τοποθέτησης σκηνών και τροχόσπιτων σε camping, καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα βάσει των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον ΕΟΤ και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος με τον περιορισμό να είναι κατ΄ ελάχιστο ένα € (1,00 ευρώ) ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό επίπεδο και στις ποιοτικές παροχές της επιχείρησης.
Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το πρωινό και την ημιδιατροφή για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που συμμετέχουν με ανάλογες υπηρεσίες.
Το ποσό της προκαταβολής που θα αποστέλλεται από τους δικαιούχους για την κράτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20 % του συνόλου της τιμής διανυκτέρευσης (συμμετοχής και επιδότησης) για όλες τις ημέρες της διαμονής που έχουν παραγγελθεί.
Στην περίπτωση που δικαιούχοι διαμείνουν σε οικίσκο camping θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τον τρόπο διαμονής τους την οποία θα επισυνάπτει στα δελτία ο επιχειρηματίας προκειμένου να πληρωθεί από τον Ε.Ο.Τ.
Διευκρινίζεται ότι η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου, συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κλπ).

Παρεχόμενες Υπηρεσίες
Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να δηλώνουν στην αίτηση συμμετοχής την οποιαδήποτε υπηρεσία με πρόσθετη χρέωση, η οποία δεν είναι υποχρεωτική βάσει των ελαχίστων λειτουργικών προδιαγραφών της τάξης στην οποία ανήκει το κατάλυμα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα αναφέρονται στο σχετικό ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να μην χρεώνουν με επιπλέον χρήματα τη θέρμανση ή τη χρήση κλιματιστικού εφόσον διαθέτουν δωμάτια με κλιματισμό. Η αποζημίωση για τη θέρμανση ή τη χρήση κλιματιστικού θα πρέπει να ενσωματώνεται στην τιμή συμμετοχής . Τα ξενοδοχεία δυο αστέρων και άνω υποχρεούνται να προσφέρουν δωμάτια με κλιματισμό.

Σύνθεση Γευμάτων
Η σύνθεση πρωινού θα περιλαμβάνει κατ’ελάχιστον:
• Καφές (φίλτρου, στιγμιαίος, ελληνικός)
• Τσάι
• Γάλα
• Σοκολάτα
• Δύο είδη φρέσκου ψωμιού
• Φρυγανιές
• Κέικ
• Βούτυρο
• Μαργαρίνη
• μαρμελάδα
• Μέλι
• Τυρί
• Αυγά (ζεστά/κρύα)
• Γιαούρτι
• Κομπόστα
• Δημητριακά

Τα ξενοδοχεία 2 αστέρων και πάνω υποχρεούνται να λειτουργούν χώρο παροχής πρωινού για τον οποίο θα έχουν εξασφαλισθεί όλες οι νόμιμες αδειοδοτήσεις.
Όσοι από τους επιχειρηματίες έχουν μοριοδοτηθεί για την παροχή ελάχιστης σύνθεσης πρωινού, θα πρέπει να αναφέρουν ότι η παραπάνω σύνθεση απευθύνεται και στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Επισημαίνεται ότι κατά την προσφορά υπηρεσιών εστίασης δεν επιτρέπεται η διακριτική μεταχείριση των δικαιούχων του προγράμματος ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σε περίπτωση εξακριβωμένης μη ισότιμης μεταχείρισης των δικαιούχων του προγράμματος η τουριστική επιχείρηση απεντάσσεται αυτομάτως.

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου