Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Νέος Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Οδυσσέας Ντριβαλάς

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή την παραίτηση του Κώστα Τσικρικά από τη θέση του Προέδρου, ο οποίος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και προχώρησε στην εκλογή νέου Προέδρου καθώς και σε ανασυγκρότησή της.


Στη θέση του νέου Προέδρου εξέλεξε το συνάδελφο Οδυσσέα Ντριβαλά, ο οποίος προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Ο κ. Ντριβαλάς, στέλεχος με πλούσια συνδικαλιστική δράση, συμμετέχει στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από το 2006 και έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις. Από τον Ιανουάριο του 2010 –μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο- κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, ενώ από τον Οκτώβριο του 2011 κατείχε και τη θέση του ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχώρησε και στην ανασυγκρότησή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 παρ. Γ «Υποχρεώσεις Μελών Ε.Ε. – Ανάκληση» του Καταστατικού της, από την οποία προέκυψαν τα εξής:
Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς
Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Σπανού
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος
Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Ηλιόπουλος
Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη
Ταμίας: Κώστας Μπόικος.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κίτσιος
Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Κώστας Τσικρικάς και Γιώργος Χαρίσης.


Η θέση του τρίτου Αντιπροέδρου θα καλυφθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε., στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της. 



Σε ξεχωριστή ψηφοφορία και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 περ. 6 του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Ε.Ε. αποφάσισε ότι η Αντιπρόεδρος, Δέσποινα Σπανού, αναπληρώνει τον Πρόεδρο κωλυόμενο ή απόντα. Επιπλέον, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις παρεμβάσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος το επόμενο διάστημα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με δεδομένες τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις εργαζομένων σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της προς την Τρόικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου