Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πειθαρχική δίωξη και μείωση μισθού σε υπαλλήλους που δεν συμπλήρωναν το ωράριο


«Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν της δημοσίευσης, σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού - Αθλητισμού και Τουρισμού.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης απουσίαζαν πάνω από 8 ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους.
Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.

ΠΗΓΗ: Diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου