Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ: Μαύρη μέρα για την εκπαίδευση


Μαύρη μέρα για την εκπαίδευση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης τη σημερινή, με αφορμή τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών που μέχρι πρότινος δίδασκαν σε ΕΠΑΛ για ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας έξω από τα γραφεία της στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου.
«Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 - μαύρη μέρα για την εκπαίδευση. Σήμερα κυβέρνηση και τρόικα βγάζουν σε διαθεσιμότητα και απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς. Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 η κυβέρνηση ξεκινάει τη διάλυση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης τη διάλυση του δημόσιου σχολείου», τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης που είναι παρών στη συγκέντρωση.
Επανέλαβε ακόμη την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προβεί σε κινητοποιήσεις και τον Σεπτέμβριο. Όπως είπε, εμείς θα αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη».
Το δ.σ. της ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση την Τετάρτη 24/7 για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης  - τρόικας.
«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο, παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου