Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Ολυμπιακή Παιδεία και φημολογίες "


Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι στην πρώτη γραμμή των εκπαιδευτικών προς διαθεσιμότητα -απόλυση είναι οι 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής παιδείας που στην πλειονότητα τους είναι γυμναστές και οι οποίοι απορροφήθηκαν στο υπουργείο πολιτισμού.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για ενημερωθούν καλύτερα τόσο τα ΜΜΕ, όσο και οι τομεάρχες παιδείας των πολιτικών κομμάτων, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με το θέμα:

1. Δεν υπάρχει ειδικότητα Ολυμπιακής παιδείας, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Διδάσκουν και δίδασκαν πάντα ό,τι έχει σχέση με τη γυμναστική και αθλητική αγωγή.

2. Οι καθηγητές αυτοί διορίστηκαν ως αναπληρωτές το 2000 με ποσοστό 60% ΑΣΕΠ -40% επετηρίδα. 

3. Οι καθηγητές αυτοί, διορίστηκαν ως μόνιμοι είτε με ΑΣΕΠ, είτε με το 30μηνο. Τόσο το ΑΣΕΠ, όσο και το 30μηνο, ισχύει για τους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών και όχι μόνο για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. Δεν μπήκαν από κανένα παράθυρο και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους τους εκπαιδευτικούς.

4. Οι καθηγητές αυτοί, ουδεμία σχέση έχουν με το υπουργείο πολιτισμού. Ποτέ δεν απασχολήθηκαν στο υπουργείο πολιτισμού, παρά μόνο στο υπουργείο παιδείας.

5. Στο αναλυτικό πρόγραμμα και στα βιβλία της Φυσικής Αγωγής, τα οποία διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία τους, υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες, αθλήματα κτλ. Η Ολυμπιακή αγωγή δεν είναι κάτι ξένο, αλλά μέσα στα αντικείμενα της Φυσικής Αγωγής όπως είναι και η καλαθοσφαίριση, ο παραδοσιακός χορός κ.α.

Οπότε, αναρωτιέμαι, θα καταργηθεί η ειδικότητα του γυμναστή, ή απλώς οι συγκεκριμένοι καθηγητές είναι ένα νούμερο που τους ταιριάζει για …εκκαθάριση και εξυγίανση;

Γνωρίζουν, όσοι εισηγούνται το μέτρο, τα αντικείμενα των ειδικοτήτων εκπαίδευσης, τις νόμιμες διαδικασίες για μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών και τι πραγματικά υπηρετεί ο κάθε εκπαιδευτικός ή είναι σε μια πλήρη σύγχυση κάτω από τις πιέσεις της Τρόικας για εφαρμογή των μέτρων και μείωση του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων; 

Εάν πραγματικά κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια του υπουργείου, γιατί τους βάζει τους συγκεκριμένους καθηγητές στη διαδικασία αιτήσεων για απόσπαση, ενώ ταυτόχρονα φημολογείται ότι από το Σεπτέμβρη θα μείνουν χωρίς δουλειά;

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και πλάνο από το υπουργείο ή απλά ρίχνονται στο τραπέζι προτάσεις και όποιον πάρει ο χάρος; Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να δώσει μια απάντηση στις 1956 οικογένειες;

Το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και πιθανότατα μέχρι τον Σεπτέμβρη, είναι ένα καθεστώς τρομοκρατίας, όπου κανείς δεν ξέρει αν αύριο θα έχει δουλειά, αν το παιδί του μπορεί να το μεγαλώσει όπως φαντάστηκε, αν μπορεί να έχει αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη γενικότερη κατάσταση. Το μόνο που υπάρχει είναι μια απέραντη απογοήτευση, οργή και ένα μεγάλο γιατί.

Γιατί να πληρώνουμε τα λάθη και την ανικανότητα των ‘‘αξιοπρεπών ‘‘ κυρίων της βουλής;

Με ποιό δικαίωμα ορίζουν και κατευθύνουν την ζωή χιλιάδων ανθρώπων; Ως πότε θα τους αφήσουμε να εξαθλιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία;

Να είστε σίγουροι κ. κύριοι αξιοπρεπείς ότι τον Σεπτέμβρη θα μας βρείτε όλους απέναντι σας!

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Αγαθαγγέλου Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου