Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για 1.000 συνολικά αποσπάσεις στην εκπαίδευση

Σε απόγνωση βρίσκονται 12.000 εκπαιδευτικοί μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για 1.000 περίπου αποσπάσεις στην εκπαίδευση (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ). Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές οι αποσπάσεις θα γίνουν με το... σταγονόμετρο και δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000-1.200 αιτήσεις, συνολικά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή θα αφορούν, σχεδόν αποκλειστικά μόνο τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών.

Εάν η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας υλοποιηθεί, τότε αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Δεν είναι δυνατόν πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν  την ερχόμενη Δευτέρα και η πολιτική ηγεσία να ανακοινώνει καθημερινά , από τα Μ.Μ.Ε. , τα σχέδιά της, που οδηγούν τους συναδέλφους μας στην απόγνωση, στην ανέχεια, στην εξαθλίωση και στη διάλυση οικογενειών τους. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι αδιανόητο να υποβάλλονται σε πρόσθετα βάρη , αγωνίες και ανασφάλεια.

Η Δημοκρατική Συνεργασία καλεί τη Δ.Ο.Ε. να συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Παιδείας και να απαιτήσει την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων απόσπασης , όπου υπάρχουν κενά.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου