Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δ.Ο.Ε. Μη μου τον ύπνο τάραττε!


Εδώ ο κόσμος χάνεται και η "ενδεκάδα" που έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε, άλλη μια μέρα πήγε στράφι. 

Είναι τραγικό να μην υπάρχει Δ.Σ. στη Δ.Ο.Ε αυτή τη χρονική στιγμή που τα πάντα ανατρέπονται στη ζωή μας και το συνδικαλιστικό μας όργανο δεν μπορεί να συσταθεί σε σώμα. 

Δεν γνωρίζω - ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να βγουν τα πρακτικά αυτών των συνεδριάσεων - ποιος φταίει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι με αυτή τη στάση και αυτές τις ενέργειες το συνδικάτο καταρρέει, απαξιώνεται και όλοι εμείς οι συνάδελφοι της πράξης είμαστε έρμαια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Έτσι δίνουν την ευκαιρία σαν τα μανιτάρια να ξεφυτρώνουν τα συντονιστικά, οι διάφοροι σύλλογοι και εν κατακλείδι ο καθένας να προσπαθεί να σώσει το τομάρι του.

Υπεράριθμοι της Δευτεροβάθμιας μετατάσσονται σε λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας - ποιος τα έδωσε άραγε; - τα οποία θα γίνουν οργανικά και έτσι θα υποσκελιστούν συνάδελφοι που είναι στην Πρωτοβάθμια και περιμένουν χρόνια να ανοίξουν οι νομοί για να μετατεθούν επιτέλους.

Ο κίνδυνος της απόλυσης με τις καταργήσεις των οργανικών θέσεων, οι συνενώσεις - καταργήσεις των σχολικών μονάδων, οι αποσπάσεις που ακόμα να γίνουν, η αγωνία των αναπληρωτών αν θα δουλέψουν και η Ειδική Αγωγή στα Τάρταρα. 

Σωρός τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα αλλά ποιος νοιάζεται;

Καμία ενέργεια απ΄τη Δ.Ο.Ε καμία ενημέρωση. Ευτυχώς που υπάρχει ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης ο οποίος είναι κάθε μέρα στο Υπουργείο και μας ενημερώνει. Να ναι καλά ο άνθρωπος.

Το μόνο εύκολο είναι να ασκείς κριτική. Να διαχειριστείς καταστάσεις είναι το δύσκολο και κάποιοι έχουν μάθει τόσα χρόνια μόνο στην κριτική και έτσι κατορθώνουν να υπάρχουν στους Συλλόγους τους.

Αφού λοιπόν οι 11 δεν τα βρίσκουν έχω μια πρόταση:

Να πάμε πάλι σε εκλογές αντιπροσώπων αφού δεν έχουν κάποιοι το φιλότιμο και την ευθύνη για σύνθεση της ΔΟΕ.
Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν τόσους χιλιάδες συναδέλφους σε μία εποχή με κρίσιμα ζητήματα του κλάδου! Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μη μας χωρίζουν μικροπαραταξιακές διαφορές που πλέον σήμερα δεν έχουν καμία σημασία. Φτάνει πια!

Η 1η του Σεπτέμβρη δεν είναι μακριά. Οι διακοπές τελειώνουν!

Δ.Ο.Ε ; Ακούει κανείς;;;;

Μοτσιόλας Σιδέρης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας

Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών 

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου